In gedachte Punky 4-10-2000 – 21-10-2005


In gedachte mijn eerste huisdier die ik nog steeds mis, oke het is een konijn maar wat voor een, onderstaand stond op mijn oude weblog die ik in het begin had………

Punky onze “etter” geboren 4 oktober 2000 gestorven 21 oktober 2005

Zoals we hem kennen altijd ongeduldig

Gisteravond hebben wij waardig afscheid genomen van onze “etter” Punky, onze konijn die we sinds oktober 2000 mogen beschouwen als onze “ettertje”.

Punk was al een paar dagen ziek, hij at niet meer en dronk de laatse dagen heel weinig. Gisteravond kon hij nauwelijks lopen en zijn we naar een dierenarts gegaan.

Hier consanteerde zij wat ik in mijn achterhoofd al rekening mee hield hij was ernstig ziek. Hij had blaasjes in zijn mond waardoor hij niet at, was een tand afgebroken waar door dat gekomen is weten wij niet. En hij had ook nog maagklachten.

Aangezien hij al in een shock verkeerde en naar amoniak rook was er volgend de dierenarts geen reddenmeer aan, maar wilde vanalles doen om proberen er iets aan te kunnen doen maar de overlevingskans was 5%.

Wij hebben toen, aangezien hij veel pijn had, besloten om hem uit zijn pijn te verlossen. Eerst kreeg hij een kalmeringsspuitje met pijnstillers zodat wij nog “normaal” afscheid konden nemen en vervolgens hebben we hem in laten slapen.

Punk was een etter zoals iedere huisdier wel is, overal aan proberen te knagen, op plekken komen waar hij niet mocht zijn, heel nieuwschierig, moest en zou aan alles snuffelen, lag graag bij schuifpui, en de gang was altijd een plek waar hij als een gek heen ging zodra de deur open ging.
Laat staan de vooraadkast dat was altijd een plek die hij even in moest (wetend dat daar zijn eetvooraad lag)

Mirjam kocht Punk in oktober 2000 bij Intratuin in Groningen hij had een pluk haar op zijn kop die vooral ’s winters met zijn wintervacht bijna omhoog stond vandaar zijn naam Punk, een echte rebel was het die alles moest weten.
Ging er iemand naar de gang hij ook, ging er iemand naar de keuken hij ook, hij was ook iemand van de familie en wanneer wij een weekendje weg waren of op vakantie waren ging Punk uit logeren bij “Opa en Oma” zoals pa en ma genoemd werden, hij vond het niet erg wat werd daar enorm verwend (zoals het hoort).

Zodra hij zijn etensbak hoorde rammelen ging hij door het dolle heen als of hij nooit geen eten van ons kreeg, en dan hadden we ook van die snoepstaafjes “Greenies” een staafje van gedroogd gras en hij was er dol op. Hij wilde als wij niet opschieten de Greenie uit onze handen trekken.

Punk was zoals pa en ma altijd zeiden hun “Kleinzoon” en dat wist hij en maakte daar dankbaar gebruik van ook thuis was hij het heertje en was een echte rotzooimaker samen met zijn maatje Smurf onze (blauwe) grasparkietje die nu ook weet dat hij er niet meer is. Normaal is hijaanhet krijsen en houd Punk in de gaten, maar zijn kooi is er niet meer en dat merkt hij ook.

Gisteravond 23.30 uur stierf “Punky” vredig.

Punk mijn kleine boef wij zullen je nooit vergeten, vaarwel en rust in vrede wij houden van jouw.

Dit is straks alweer 5 jaar geleden, zijn “vriendje” Smurf onze blauwe grasparkiet leeft nog.

Advertenties

Een gedachte over “In gedachte Punky 4-10-2000 – 21-10-2005

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s