We Will Rock You naar Nederland!!!


Goed nieuws na de eerste opening in Londen in 2002 was het iedere voorstelling vollebak, geen wonder dat de show navolging kreeg in andere landen.

Momenteel is de show te zien in Melbourne, Madrid, Perth, Brisbane,Las Vegas, Sydney, Moskou, Keulen, Spanje (tournee door het land), Tokyo, Johannesburg, Cape Town, UK (landerlijke tournee) en uiteraard Londen.

Ook heeft het meerdere records gebroken o.a. het langst lopende show op West-End is inmiddels door meer dan 10 miljoen mensen gezien, en eindelijk komt de show naar Nederland.
De productie zal geproduceerd worden door Joop van den Ende Theaterproducties en zal te zien zijn in het Beatrix theater in Utrecht. Een in mijn ogen een goede lokatie in het midden van het land vlakbij het Centraal station.

De musical, die in het theater-seizoen 2010/2011 in première gaat, iseen coproductie in samenwerking met QUEEN Theatrical Productions enMichael Brenner. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. De audities starten deze maand.

“We zijn blij dat we de grootste wereldwijde hit van dit moment We WillRock You naar Nederland kunnen halen. Het is een productie die goedpast bij de succestitels die eerder in het Beatrix Theater stondenzoals Saturday Night Fever, Dirty Dancing en nu JOSEPH and the AmazingTechnicolor Dreamcoat. Dat de muziek van We Will Rock You van delegendarische popgroep QUEEN afkomstig is en de oorspronkelijkebandleden Brian May en Roger Taylor zo nauw betrokken zijn bij hetcreatieve proces van deze productie maakt het extra inspirerend”.

Aldus Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur en Producent van Joop van den Ende Theaterproducties, de tekst en regie van We Will Rock You zijn van de hand van Ben Elton ende muziek- en liedteksten zijn uiteraard van QUEEN zelf. Ook demuzikale supervisie ligt in de handen van de QUEEN legendes Brian Mayen Roger Taylor.

Bron: via de Nederlandse Queen fanclub, Thanx Anja en Hannie

Advertenties

2 gedachtes over “We Will Rock You naar Nederland!!!

  1. Inderdaad. met alle respect, die Magic tour ken ik nu wel.
    Rainbow (mijn favoriete concert) heb ik inmiddels wel op DVD maar de kwaliteit is niet beter dan die van de video helaas.
    Ik kijk dus uit naar een officiële release hiervan!

  2. Inderdaad maar het is een logische keuze de Magic tour heeft natuurlijk wel meer hits en Budapest is natuurlijk ook goed voor de verkoop.

    Maar hoop ook op een officiele Rainbow release naast mijn andere DVD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s