Jailbreak iPhone


De iPhone al sinds het eerste model in 2007 zijn mensen bezig om deze te jailbreaken zoals men het noemt om zo de iPhone aan te kunnen passen zoals men wilt.

Was er in het begin nog een speciaal chip nodig om dit te kunnen doen was er eindelijk programma’s als iJailbreak, ZiPhone, iLiberty+, iPlus en Pwnage die er voor zorgde dat je op een vrij simpele manier de iPhone kon jailbreaken.

Maar het werd nog simpeler, juni 2008 kwam iPhone/iPod Touch OS 2.0 uit, de andere programma’s waren overbodig en alleen PnwAge bleef over en werd simpeler om mee te werken.

Maar daar bleef het niet bij, bij iedere software update (2.0, 2.01, 2.02, 2.1 enz) werd PwnAge aangepast en vereenvoudigd.

Een probleem in het begin van 2.0 was dat er nog geen unlock was maar aangezien de iPhone 3G in juni 2008 uitkwam en deze simlockvrij was in o.a België was dit geen probleem.

Dan was het juni 2009 de release van de iPhone 3GS, uiterlijk niets vernieuwend maar inwendig de nodige aanpassingen. En met dit nieuwe model bracht ook een nieuwe modemfirmware en moest weer gewacht worden tot er een update kwam van PwnAge en dat duurde niet lang.

Nu zijn we inmiddels aangekomen aan firmware 3.1.2. en nog steeds is een jailbreak uit te voeren met o.a. PnwAge.

Maar het is inmiddels nog simpeler geworden namelijk met Blackra1n, dit is zo simpel dat als dit niet weet ik het niet meer.

Het werkt als volgt…..

  • Download Blackra1n.
  • Start BlackRa1n voordat je de iPhone aansluit.
  • Druk op “make it ra1n”
  • Sluit je iPhone aan, en sluit iTunes e.d. af als deze opstart.
  • Je iPhone komt in recoverymode en je ziet en foto van GeoHot
  • Na een reboot zie je een icoontje van Blackra1n staan
  • Druk hierop en installeer Cydia, Rock en/of Icy

En zie hier je iPhone is gejailbreaked.

Een waarschuwing vooraf alles is op eigen risico, en deze handleiding is alleen voor het jailbreaken van je iPhone een eventuele simlock wordt hier niet mee verwijderd.

Wil je van de jailbreak af of zijn er problemen dat zit er niks anders op dan je iPhone aan iTunes aan te sluiten, een reservecopie laten maken van je iPhone (moet je regelmatig doen) en op herstel drukken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s