Grrrrrrrrr


Computers ik vind het een leuke bezigheid en vind het ook wel leuk als er iets is met een computer. Ik heb zoals jullie wten een lichte voorkeur voor Apple en hun OSX, zeker de leaatste versie namelijk 10.6 Snow Leopard vind ik geweldig.

Maar ik ben niet iemand die anti Windows is, in tegendeel. Maar zodra er een Windowsfreak de grootste onzin verkondigd over OSX zonder dat hij of zij nog nooit een ander OS onder ogen heeft gehad spring ik uit mijn vel.

Vooral op forums als computeridee en webwereld zijn een aantal mensen die menen dat zij weten wat goed is voor de mens en vooral de tekst: “Als Mac OSX zo goed is waarom is dan 90% van de computers uitgerust met Windows”.

Deze vraag is opzich logisch te verklaren, in mijn ogen is de grootste gros van Windowsgebruikers een gewoontedier. Een dier die klaagt als je geen keuze heb in supermarkt, verzekeringen, energieleverancier enz. maar niet verder kijkt naar het OS van de computer.

Er zijn genoeg keuzes voor OS, Windows is de bekendste en Mac OSX is ook niet onbekend in de wereld. Maar bijvoorbeeld Linux, BSD en Solaris zijn nogal onbekend, Linux is nog wel een naam die men ergens van kent maar de gewoonte is Windows.

Ik lig altijd in een deuk als ik sommige mensen hoor over de iMac, dan denk ik mens lees toch eens goed. Zo zag ik laatst een filmpje op youtube, een Amerikaan heeft een Windows pc en hij wist met trots te vertellen dat hij 4 Gb aan porno op zijn hardeschijf had en dat deze zo traag is geworden daardoor dat hij een iMac gekocht had.
Toen hij deze eenmaal thuis kreeg heeft hij dezelfde dag nog geklaagd over de levering.

Wat was nu het punt, deze jongeman verwachte namelijk 2 dozen want een computer komt altijd in 2 dozen.

Ik heb hier smakelijk om gelachen maar het is wel triest, zo heb je op youtube heel veel voorbeelden.

De meest voorkomende argument is wel geen games en duur, ik lach hier altijd om zeker als ik navraag doe wat voor configuratie zij hebben en hoe vaak er nieuwe hardware in komt.

Er was een op het forum van computeridee die had een systeem van ruim €3000,- en ieder half jaar werden een aantal hardware vervangen. En dan vindt hij dat een Mac te duur is, heb ik het nog niet eens gehad over de software zoals virusscanners en dergelijke.

Maar des te vreed is dat er zijn mensen die ieder jaar overstappen van leverancier of na afloop van iedere abonnement naar een concurrent gaan.

Ziekenfonds, energie, internet, telefoon, mobiel, enz. als men kan switschen doet men dat en maar klagen over de prijs.

Maar bij de keuze voor een computer gaat men niet verder dan Windows wat aangeeft dat een Windowsgebruiker een gewoonte dier is uitzonderingen daar gelaten.

Het is een verschijnsel uit de psychologie, dat cognitive lock-in heet, omdat ze het gewend zijn vinden ze het goed en alles wat anders is deugt niet. Ook niet als het beter is.

Als er iets de cognitive lock-in van Windows-gebruikers kan openbreken is het de iPhone. Het merendeel van de kopers zal thuis een pc met Windows hebben. Zoals de site TNL.net haarfijn observeerde, het is niet voor niets dat Apple nu Safari voor Windows introduceert. Elke Windows-gebruiker die de browser installeert, zet zijn harde schijf open voor de guerrilla’s uit Cupertino. De volgende stap is waarschijnlijk een Windows-versie van iLife en alle andere iApps. De vrijerij van Apple met Google komt dan meteen in opwindend licht te staan. YouTube wordt nu volledig compatibel met de iPhone gemaakt.

Hier even het filmpje van youtube met de persoon en zijn 2 dozen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s