Zune HD komt naar Europa??


De Zune Microsoft’s antwoord op de inmens populaire iPod reeks en met name de iPod Touch is dan eindelijk aangekondigd. Terwijl de Zune al een aantal jaren bestaat maar alleen in de VS en Canada te koop is zal dit model ook Europa aandoen teminste dat beweren sommige sites.

Of de Zune HD Europa aan zal doen en wanneer is niet bekend maar dat in de herfst gereleased zal worden in de Verenigde Staten is inmiddels door Microsoft bekent gemaakt. De geruchten over een evetuele release in Europa deden in het verleden ook al de ronde en is met de release van de Zune HD niet anders,  maar Suzanne Bouten, van de Nederlandse Entertainment and Devices-divisie, wilde dit tegenover Tweakers.net bevestigen noch ontkennen. “Deze aankondiging is alleen voor de Verenigde Staten”, aldus Bouten.

De Zune HD is net als de iPod Touch een mediaplayer met een groot scherm, lekker dun, WiFi, touchscreen en meer die op het eerste gezicht er wel mooi uit ziet.

De eerste specs waren geweldig te noemen, zo zal de resolutie hoog zijn maar achteraf valt dit weer tegen en is zelfs minder dan de iPod Touch. De Zune HD heeft eigenlijk niet veel met HD te maken, behalve dat het HD radio aan kan en je kan via een dock HD films afspelen op een HD tv. De Zune HD heeft namelijk een HDMI-out connector, zodat je multimedia van je Zune op je TVvia een dock in HD (720p) kan kijken.

Ook zal het dan eindelijk echte WiFi krijgen en niet zoals bij de “normale” Zune alleen WiFi tussen Zune onderling en ook heb je de mogelijkheid om net als bij de iPod Touch draadloos te communiceren met Marketplace de tegehanger van iTunes.

De ZuneHD wordt tegen september dit jaar verwacht in de VS, maar ook in Europa.

 • HD Radio receiver (Zie: www.hdradio.com) normale radio werkt ook
 • 3.3″ OLED multi-touch screen 16:9, resolutie van 480×272
 • HD video out (720p)
 • Internet browser gebaseerd op IE
 • Tap to zoom technology,
 • Built-in accelerometer
 • Touch screen QWERTY keyboard
 • Wi-Fi
 • Wireless streaming
 • Browse Zune Marketplace
 • De Zune HD zal in drie kleuren komen: zwart, zilver en platinum

Heel veel technologie wat de iPod Touch 2 jaar geleden al had en het ziet er na uit dat de Zune weer achterloopt, er komen weer nieuwe iPods uit en ook zal de Touch een upgrade krijgen waardoor de Zune HD weer “verouderd” is net als zoveel bij Microsoft (zoals Windows al jaren achterloopt op Linux, Mac OSX en nu ook Android).

De tijd zal het leren of de Zune HD het red, persoonlijk vindt ik het geen raar toestel een nadeel voor mij NIET MAC COMPATIBEL.

Maar ben wel bang dat het net zo’n flop wordt als de Zune die heeft namelijk nog geen deuk in een pak boter kunnen slaan.

En voor de mensen die na aanleiding van dit het verschil willen wetern tussen de Zune HD en de iPod Touch lees dit…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s