Terug naar je maker


Je hebt lef ruim 6 miljoen folders sturen om de evolutie theorie van Darwin te bestrijden, een folder die vol leugens staat en onwaarheden beschrijft. Een folder waar menig niet gelovige niet om staat te springen maar de christenen dringen het weer op zoals zo veel in het verleden.

Maar vandaag start dus heel webloggend Nederland een gezamelijke actie om hier iets aan te doen, het plan is heel simpel stuur de folder terug naar de maker. Deze tsunami van folders die de Nederlandse huishoudens ongewild krijgen werden door meneer van Helden vanuit Urk verstuurt en moeten met dezelfde kracht hun retour vinden.

Sites als geenstijl.nl, retecool, GeenCommentaar, Sargasso, VKMag, Luuk Koelman, Flabber, verbal, jam, EnDanDit en nog veel meer weblogs zijn me al voor geweest en berichten hier over, en op TerugNaarJeMaker.nl roepen al deze sites op die hier niet gedient van zijn om de folder terug te sturen.

Op de site kan je een begeleidende brief vinden geschreven door columnist Luuk Koelman die je met de folder mee kan sturen.

Sargasso heeft de folder bestudeert en beschreef het in het artikel “misbaksel van de relimaffia” waarin deze folder wordt afgeschoten, zo staat er te lezen:“De opbouw en de argumentatie van de folder zijn een duidelijk zwaktebod. Omdat de evolutietheorie niet alles verklaart, zou het ook best anders kunnen zijn, meer specifiek zoals het in Genesis 1-11 staat.. ..Daarnaast is de gebruikte argumentatie veelal incorrect en deels bewust misleidend”.

Een tegenactie is nu wel op zijn plaats tegen deze aanval op de evolutietheorie en Charles Darwin.

Het 2009 is uitgeroepen als het Darwinjaar het is immers 200 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren en 150 jaar geleden dat natuurwetrenschapper Charles Darwin zijn boek “The Origin of Species” publiceerde, in een van de belangrijkste wetenschappelijke werken ooit stelde Darwin dat de evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie.

Met deze evolutietheorie brak Darwin met de toen heersende bekrompen opvatting dat de aarde met alles er op geschapen werd door God en dat in 6 dagen. Probeer maar eens alleen met Lego een compleet dorp te bouwen  dat met alles er op en er aan gaat niet werken.

Maar ook tegenwoordig is het scheppingsverhaal zoals staat te lezen in het bekendste sprookjesboek de bijbel een punt van discussie, veel christenen geloven niet meer in dit verhaal die zo door de gebroeders Grimm geschreven kon zijn. Maar er is één man die stellig gelooft in dit sprookje Kees van Helden, deze man ook nog eens woonachtig in Urk wil samen met enkele creationistische organisaties het scheppingsverhaal een nieuw in blazen.

Deze mongool, zwakzinnige wil weer terug gaan naar de middeleeuwen waar je ook het geloof door je strot werd gedrukt.

De weblogs die hieraan  meewerken staanm bekend om de discussies die de lezers houden, discussies die men hoopt te kunnen houden door dankzij het actie comité Schepping ongewild folders te sturen naar mensen die hier niet in geloven.  De protesten zijn tegen een vorm van valse voorlichtingen en leugens zoals die te lezen zijn in het folder, maar ook achterlijke ideologieën als het creationisme onherroepelijk schade toebrengt aan onderwijs, wetenschap, persoonlijke vrijheid, welvaart en welzijn.

Er zijn/worden dus ruim 6 miljoen folders verspreid door de Actie Comité Schepping, hiermee is een bedrag gemoeid van €250.000,- om ongewenst mensen te bombarderen met deze folder.

Dat deze actie van TerugNaarJeMaker uniek is mar wel gezegd worden, oude vetes worden voor deze acties opzij gelegd om samen in aanval te gaan tegen een theorie die wetenschappelijk onderbouwd is. Maar ook de ontvangers van deze folders kunnen in actie gaan.

Het is heel simpel pak een envolope en stuur deze folder naar de maker, op de site TerugNaarJeMaker staat precies hoe ne vooral waar naar toe.

Overigings ben ik  niet verantwoordelijk voor die mensen die dreigingen e.d. doen aan het adres van Kees van Helden, het is een ludieke en een geweldloze actie waar ik achter sta.

Bedreigingen en geweld tegen de persoon Kees van Helden sta imk niet achter en veroordeel dit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s