Firmware 2.2.1.


Apple heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de iPhone en iPod Touch, hiermee komt de firmware te aan versie 2.2.1. (Build 5H11) De nieuwe firmware lost een aantal problemen op en werden een aantal verbeteringen die zich voor deden in 2.2 aangebracht.

De verbeteringen en oplossingen die deze software-update bevat zijn…..

De stabiliteit van Safari is verbeterd
Oplossing voor een probleem waarbij sommige afbeeldingen die vanuit Mail niet werden bewaard niet correct werden weergegeven in de bewaarde foto’s
Deze software-update is geschikt voor deze producten:
iPhone
iPhone 3G

De modem voor de 1e generatie iPhones worden niet geupdate en blijft dus staan op 04.05.04_G terwijl de 3G geupdate wordt naar 02.30.03

Mensen met een 3G kunnen uiteraard zonder problemen hun iPhone updaten, de mensenmet een iPhone 1e generatie moeten even opletten.

Het kan wel de simlock komt niet terug en blijft dus simlockvrij maar Cydia, Installer en andere programma’s die je via Cydia en Installer geinstalleerd hebben zijn weg.

Maar heb je nog niet geupdate wees blij Dev Team heeft nieuwe updates uitgebracht van Quickpwn en Pwnage waardoor je 2.2.1 kan kraken.

Ook zijn er sites waar je costum firmwares kan downloaden die je vrij kunt gebruiken zonder problemen, maar het blijkt dat als je je Mac heb geupdate naar 10.5.6 dat de DFU  niet werkt.

Sinds de Leopard 10.5.6 update is het niet meer mogelijk de Pwnage tools met de DFU mode van de iPhone te gebruiken. Apple probeert waarschijnlijk door het wijzigen van de USB kernel extensions (drivers) het Jailbreaken van iPhone’s te voorkomen.

De site Appletips heeft hier een oplossing voor, die mogelijk maakt je iPhone alsnog in DFU te kunnen zetten, maar dit geldt alleen voor Mac. Windows heeft hier geel last van.

In het kielzog van de nieuwe release komt ook de geruchten van een nieuwe iPhone weer boven water, de site MacRumors zegt bewijs te hebben gevonden dat er een nieuwe iPhone aan zit te komen. In de firmware is een code te vinden die van toepasing is op een nieuwe iPhone.

Werd de eerste iPhone aangeduid als iPhone 1.1 en de iPhone 3G als iPhone 1.2 valt er nu in de nieuwe firmware iets te lezen over iPhone 2.1.

De codes worden door Apple gebruikt om verschil te maken tussen verschillende hardwaremodellen, maar zegt niks over de capaciteit maar volgens MacRumors is er sprake van een apparaat met ieuwe functionaliteit of een andere processor.

Het modelnummer is te vinden in het bestand USBDeviceConfiguration.plist. Bij de iPod touch kun je daarin bijvoorbeeld het modelnummer ‘iPod 1,1′ voor het originele model en ‘iPod 2,1′ voor de tweede generatie terugvinden.
Minstens één ontwikkelaar heeft al gemerkt dat er er iPhones met modelnummer ‘iPhone2.1′ in gebruik zijn. Dat leidde hij af uit rapportages van het advertentienetwerk PinchMedia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s