Macintosh 25 jaar jong


Vandag is het precies 25 jaar geleden dat Apple de Macintosh introduceert, en hierbij werd het eerste huiscomputer op de markt gezet waar je niet hoefde te werken met een prompt zoals in MS DOS.

De Macintoch had namelijk al in 1984 een GUI waar je met een simpele klik op een icoon het gewenste programma kon openen.

Ook nieuw voor die tijd was een aanwijsapparaat die ook wel bekend staat als de muis, hiermee kon je dus klikken op het gewenste icoon op het gewenste programma te openen.

De prijs was iets waardoor het een succes werd, kocht je de Apple Lisa nog voor ruim $10.000,- de eerste Macintosh de 128K koste toen “maar” $2500,-

Om de introductie van de Macintosch kracht bij te zetten werd in de rust van de superbowlfinale van dat jaar een reclame uitgezonden met discuswerpster Anya Major. Zij redt ons van Big Brother in een spotje gemaakt door Ridley Scott met op het eind de toch wel geniale tekst: ‘You’ll see why 1984 won’t be like 1984.

Wat de komende 25 jaar zal brengen is natuurlijk kijken in een glazen bol.

Hier het reclamefilmpje zoals die werd uitgezonden op 22 januari 1984 tijdens in de rust van de superbowl wedstrijd. De wedstrijd werd gehouden in het Tampa Stadium in Tampa tussen de Los Angeles Raiders en de Washington Redskins die werd gewonnen door de Raiders met 38-9.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s