Nieuwe Windows virus


Een nieuwe virus is er in omloop die zich razendsnel verspreidt internetworm Downadup heet het beestje en mensen met het Windows systeem moeten snel zorgen dat je alles update.

Virusalert.nl de site voor dit soort dingen bestempeld dit als gevaarlijk mede omdat dus iedere Windowssysteem het probleem kan krijgen.

Verspreiding

Het virus verspreidt zich dus razendsnel en de wijze waarop is verschillend, maar de oorzaak is een lek in Windows waardoor het virus zich kan nestelen in het systeem. Het is al vanaf het najaar 2008 bekend  en infecteerd systemen die niet regelmatig geupdate zijn.

Er blijken nu al miljoenen pc’s besmet te zijn en vooral in systemen die omdat ze illigaal zijn niet kunnen updaten, dit virus blokkeerd namelijk toegang tot de antivirusprogramma’s waardoor de maker van dit virus je pc op afstand kan besturen en gebruiken om bijvoorbeeld spam te versturen.

Tot zo ver het voor Windowsgebruikers ernstige gedeelte

Nu het leuke aan dit bericht wat ik vondt op deondernemer.nl hierin staat een foto te zien van een MacBook Pro en laat nu dit systeem (Mac OSX) geen last te hebben van dit virus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s