Dief gepakt dankzij Mobile Me


Stel je hebt een telefoon of wat voor apparaat dan ook en het wordt gestolen hoe voel jij je dan, maar hoe zal jij je voelen als je hem op een “leuke” manier terug vindt.

Dit overkwam Rob Green met zijn iPhone, tijdens een bezoek aan een stomerij in de VS werd zijn iPhone gestolen maar Rob was zeer tevreden met zijn telefoon dat hij van zijn spaargeld zo snel mogelijk een nieuwe kocht.

Eenmaal thuis weer de nodige instellingen terug gezet en toen kwam het mooie, hij heeft ook een account bij een dienst van Apple namelijk MobileMe, hiermee kan je thuis, op het werk of draadloos via je iPod Touch of iPhone van alles syncroniseren. Denk aan je e-mails, contacten en agenda en maakt niet uit of het een windows pc is of een Mac.

Hij was er dus stellig van overtuigt dat hij zijn iPhone niet meer terug zal krijgen had inmidels een nieuwe en wat zag hij tot zijn verbazing????

De volgende dag was hij aan het scrollen door zijn adresboek om te bellen en vondt een aantal nieuwe contactperonen tussen zitten die hij niet kent. Aangezien hij weer gesyncroniseerd had met MobileMe had hij alle contacten weer terug, maar dat deed zijn oude telefoon ook zonder dat de dief het wist en de contacten die hij er in had gezet kreeg Rob ook op zijn nieuwe iPhone.

Rob belde alle nieuwe contacten die er in stonden en kwam zo achter alle informatie van de dief en belde de politie.

De politie had via de informatie die werd verstrekt alles uitgezocht en dezelfde avond was hij eigenaar van twee iPhones, eind goed al goed.

Hij heeft nu zijn oude iPhone te koop staan op E-Bay, het verhaal is tot (18-12-2008 18:11 uur) goed voor 2 bieders en een prijs van $405,-.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s