40 de muis


Wat deed je op 9 december 1968er zullen weinig mensen zijn die dit kunnen herinneren, maar deze datum is opzich een denkwaardige dag.

Op die bewuste dag gaf een Amerikaanse wetenschapper van Stanford Universiteit Douglas Englebart een 90 minuten durende presentatie op een grote conferentie in California.

In deze presentatie liet hij zien hoe de computer een belangrijke rol zal spelen in de leven van mensen en hoe het zich zal ontwikkelen in de volgende 40 jaar.

Een van de onderdelen van die presentatie was een demonstratie van een houten kastje met drie knoppen, hij duide het aan als een ‘pointing device’ een revolutionaire apparaat die de interactie tussen mens en computer  radicaal zal veranderen.

Het duurde nog tot 1981 voordat dit ‘pointing device’ zijn oorspronkelijke bestemming kreeg, toen kwam Xerox op de markt met een computer met een GUI en een muis, de Xerox 8010 was met een prijs van rond de $20.000 niet een computer die voor commerciële doeleinde bedoelt was.
Dit gebeurde echter 2 jaar later toen Apple met de Lisa op de markt kwam ook deze had een GUI en een muis en was met een prijskaartje van $10.000 een stuk goedkoper dan de Xerox modellen.

Ook de wereld van de pc’s bleefniet achter, in hetzelfde jaar kwamen ook zij met de eerste muizen alleen vereiste dit in eerste instantie wel een aparte kaart die ingebouwd moest worden.

Tegenwoordig kun je niet zonder en zijn er honderden verschillende soorten muizen en de hebben laser en bleutooth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s