top 2000 editie 2008


Ook dit jaar is het weer zover naast de Top 1000 van Veronica doet ook Radio 2 weer een duit in de zak van de lijsten.

Eind deze maand zal de Top 2000 weer uitgezonden worden en de aanloop naar dit evenement zal net als de voorgaande edities omringt worden door allerlei activiteiten en nu vooral omdat het de 10e editie is.

Zo zal op maandag 8 december de aftrap zijn met gasten, platenkofers, spelletjes en veel muziek. Alle programma’s hebben als thema de top 2000.
Vanaf 6 december zal ook de top 2000 festviteiten beginnen op tv, bij de NPS op Nederland 3 zal de Top 2000 trapt af te zien met Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis in het Top 2000 a gogo-café met vele gasten.

De hele week zal radio 2 in het teken staan van de top 2000, alle festiviteiten kan je vinden op de site van de top 2000.

Maar er is iets verandert voor de 10e editie kan je niet stemmen, nee men gaat alle stemmen uit de voorgaande 9 edities bij elkaar optellen en dit vormt de basis voor deze eerste jubileum Top 2000. Dus stemmen hoeft dit jaar niet.

De top 2000 is te beluistern vanaf vrijdag 26 december en de absolute nummer 1 in dit eerste jubileum top 2000 zal op woensdag 31 december bekend worden.

Radio 2 zendermanager Kees Toering zegt hierover….“Een algemeen tussenklassement, zo wil ik het graag noemen”, “Alle stemmen van de Radio 2 luisteraars van de afgelopen 9 edities zijn bij elkaar opgeteld en de uitkomst is een lijst der lijsten,die 10 jaar popmuzieksmaak van Nederland toont en die de allermooiste platen bevat”.

De afgelopen 9 edities was de Bohemian Rhapsody de nummer 1 behalve in het jaar 2005 toen werd het door een lobby van o.a. Frits Spits 2e in de last achter de Avonsd van Boudewijn de Groot wat heel veel commotie gaf aangezien heel veel mensen dit nummer niet het beste vond.

We zullen zien of Queen weer de nummer 1 positie bezet, gezien de stand in de afgelopen 9 jaar moet het haast niet mis gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s