Jihn Deacon


De Cosmos Rocks tour is in volle gang, de musical is al jaren een hit, eennieuwe album en dat allemaal zonder John Deacon. Maar waarom is de meest voorkomende vraag maar smpel te beantwoorden.

Toen Freddie in 1991 overleed kondigde John zijn pensioen aan, hij kon niet meer optreden door de dood van Freddie en wilde meer aan zijn gezin besteden.
Hij heeft hier natuurlijk gelijk in al vanaf 1971 waren de heren bezig om eerst door te breken en toen dit eenmaal een feit was ging het om nieuwe albums maken en touren.

Alleen in 1983 hielden de heren een jaar pauze teminste als zij dit onder een pauze willen noemen immers hun soloprojecten werden uit de kast gehaald en met friise moed werd daar kei hard aan gewerkt.

Maar sinds 1992 toen het tribute concert t.n.v. Freddie afgelopen was hield John er mee op en leefde als een kluizenaar terug getrokken met zijn familie.
Maar bij iedere project die Brian en Roger opstarten wordt de mening gevraagd van John en valt ook de vraag of hij mee wil doen. Bij de musical is het geval geweest (hij is wel bij de premiere in Londen geweest) maar ook bij de tour in 2005 en deze tour.

Tot nu toe wil John er niks mee te maken hebben, maar Brian en Roger hopen nog steeds dat hij zich weer voegd bij Queen en dan samen met Roger en Brian de wereld weer rond gaan en geven dus niet op.

Brian zegd hierover: "Whenever we tour, we always put a little feeler out and say, ‘Perhaps you might be interested, John.’ But he’s not."

Dus wie weet komt het ooit weer….

Maar wat zou Freddie er over denken, niet veel immers hij is jammer genoeg al 17 jaar niet  meer onder ons, maar als we Brian mogen geloven zal Freddie het geweldig vinden.
Freddie was volgens Brian een grote fan van Paul Rodgers, en hij vondt zijn stem geweldig.

Bron: Contactmusic 1 en 2

Advertenties

4 gedachtes over “Jihn Deacon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s