Queen Ahoy 2008


Hier een klein verslagje over het concert van Queen in Ahoy het is nu bijna een maand geleden en de Europeese deel van de tour zit er bijna op maar voor mij van het op die dag om 19:58 dan zo ver Queen + Paul Rodgers waren weer in Nederland en Ahoy was the place to be. Het is nu 3 jaar geleden dat de heren tijdens de Return of the Champions tour 2005 in Nederland waren en ook toen was ik er bij.
Hier speelden zij weer een andere setlist, de meeste nummers werden al eerder gespeeld maar dit keer weer in een andere volgorde. Ook heb ik mogen luisteren naar de soundcheck waar o.a. Small en Surfs Up Schools Out werden gespeeld.
De volgorde van de setlist was dus anders i.p.v. Surfs Up Schools Out was het nummer met een van de mooiste intro’s het openingsnummer namelijk Tie Your Mother Down.

De rest van de setlist was als volgt….

Intro (Cosmos rocks)
01 Tie your mother down
02 Fat bottomed girls
03 Another one bites the dust
04 I want it all
05 I want to break free
06 C-lebrity
07 Surfs Up… School’s Out
08 Seagull
09 Love of my life
10 ’39
11 Roger electric Bass Solo incl Under Pressure/Another One Bites The Dust
12 Drum Solo
13 I’m in love with my car
14 A Kind Of Magic
15 Say it’s not true
16 Bad company
17 WE BELIEVE
18 Guitar solo
19 Bijou
20 Last horizon
21 Radio GAGA
22 Crazy little thing called love
23 The show must go on
24 Bohemian rhapsody
Encores:
25 Cosmos rockin’
26 All right now
27 We will rock you
28 We are the champions
29 God save the queen

Het concert werd door 9.500 mensen bezocht en de sfeer zat er goed in vanaf het begin al en een leuk monent was dat na Love Of My Life Brian een traantje weg veegde en ook terecht was echt weer zoals het hoorde een duet tussen (in dit geval) Brian en het publiek.

Al met al was alles perfect vond ik geluid was zeer goed, de show was geweldig en Paul was zeer goed bij stem.
Dit 134 minuten duurdende concert begon dus voor 8 uur en eindigde om 22:12 uur.

De kranten zijn lyrisch over het optreden van gisteravond zo schreef Dag: “Queen en Paul Rodgers snoeren critici de mond” terwijl Nu.nl het volgende schreef: “Queen doet zijn uiterste best in Ahoy” en Sentimento.nl kopte met de tekst: Queen en Paul Rodgers laten Queen herleven in Ahoy.

Vakblad OOR schreef een recensie met een kop die anders doet vermelden namelijk: GEEN DODE PIXEL GARANTIE VOOR QUEEN de goed stuk over het concert die niet zoals de kranten en andere “nieuws”sites klagen dat Queen zonder Freddie geen Queen is. Nee dit artikel is zoals een recensie moet zijn inhoudelijk gekeken naar het concert en alles wat er bij hoorde.

Op Youtube kan je menig filmpje vinden en hoop toch dat er zeer snel een bootleg beschikbaar komt, en de traditie is dat dit er zeker komt. Na afloop van het concert zag ik een aantal mensen lopen met een videocamera dus verwacht ook wel een dvd o.i.d. hiervan.
Mocht ik een bootleg hiervan vinden laat ik het zo snel mogelijk weten, maar hebben jullie al iets gevonden hoor ik het graag.

Meer volgt….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s