I’m PC


Je bent het grootste software bedrijf ter wereld, ruim 90% gebruikt jouw besturingssysteem en het officepakket is de standaard.

Niks aan de hand lijkt het maar niks is minder waar.

Met veel bombari werd het nieuwe besturingssyteem geintroduceert die het WOW effect moest geven, maar nee dit was niet het geval. De introductie van Windows Vista als opvolger van Windows XP werd groots aangekondigd maar werd uiteindelijk een flop.

Vista werd vaak misbruikt door mensen met een pc die absoluut niet voldeed aan de eisen van Vista en maar klagen dat alles vast liep en problemen gaf. Ik als Macfan vondt dit wel lachen maar ook ik moet toegeven dat vista mits op een systeem die up to date is en goed afgestemd is een mooi en toch wel goed systeem is.

De gebruikelijke problemen moet je voor lief nemen, en als je dat doet is het een goed systeem met kinderziektes maar zeker met potentie (oei ik zeg dit als Macfan).

Maar dit was niet alles ook de concurrentie was hard de bekende Mac vs Pc reclames zijn hier een mooi voorbeeld van, en de imago van Microsoft leed hier onder en al snel werd Vista las flop aangemerkt.

Microsoft wilde hier iets aan doen met de i’m PC reclames en 2 met Bill Gates vergezeld door Jerry Seinfeld, en ook dit mocht niet baten dus wat moet je dan doen???? juist frontale aanval en dat doet Microsoft nu.

Wat zij nu gedaan hebben is humor en heb er smakelijk om gelachen, hoe kan je de concurrent het best plagen dacht Micorsft het antwoord is simpel.

Welke winkels worden druk bezocht door potentiële switchers. Volgens Apple gaan 50% van alle Macs die in de winkels verkocht worden naar mensen die tot dan toe een PC gebruikten. Dé plaats om te vertellen dat Windows Vista helemaal niet zo’n slecht idee is, moet Microsoft gedacht hebben.

De nieuwste poging van Microsoft om klanten te laten kiezen voor Windows Vista in plaats van alternatieven als de Mac is het plaatsen van een kiosk voor de deur van een Apple Store in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). De kiosk hangt vol met advertentiemateriaal uit de ‘I’m a PC’-campagne. Voorbijgangers kunnen korte videofragmenten opnemen om bij te dragen aan de campagne.

Dit noem ik dus humor…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star