Ahoy Rotterdam het verslag


Gisteravond om 19:58 was het dan zo ver Queen + Paul Rodgers waren weer in Nederland en Ahoy was the place to be.
Hier speelden zij weer een andere setlist, de meeste nummers werden al eerder gespeeld maar dit keer weer in een andere volgorde. Ook heb ik mogen luisteren naar de soundcheck waar o.a. Small en Surfs Up Schools Out werden gespeeld.
Zoals ik al zei was de volgorde van de setlist anders i.p.v. Surfs Up Schools Out was het nummer met een van de mooiste intro’s het openingsnummer namelijk Tie Your Mother Down.

De rest van de setlist was als volgt….

Intro (Cosmos rocks)
01 Tie your mother down
02 Fat bottomed girls
03 Another one bites the dust
04 I want it all
05 I want to break free
06 C-lebrity
07 Surfs Up… School’s Out
08 Seagull
09 Love of my life
10 ’39
11 Roger electric Bass Solo incl Under Pressure/Another One Bites The Dust
12 Drum Solo
13 I’m in love with my car
14 A Kind Of Magic
15 Say it’s not true
16 Bad company
17 WE BELIEVE
18 Guitar solo
19 Bijou
20 Last horizon
21 Radio GAGA
22 Crazy little thing called love
23 The show must go on
24 Bohemian rhapsody
Encores:
25 Cosmos rockin’
26 All right now
27 We will rock you
28 We are the champions
29 God save the queen

Het concert werd door 9.500 mensen bezocht en de sfeer zat er goed in vanaf het begin al en een leuk monent was dat na Love Of My Life Brian een traantje weg veegde en ook terecht was echt weer zoals het hoorde een duet tussen (in dit geval) Brian en het publiek.

Al met al was alles perfect vond ik geluid was zeer goed, de show was geweldig en Paul was zeer goed bij stem.
Dit 134 minuten duurdende concert begon dus voor 8 uur en eindigde om 22:12 uur.

De kranten zijn lyrisch over het optreden van gisteravond zo schreef Dag: "Queen en Paul Rodgers snoeren critici de mond" terwijl Nu.nl het volgende schreef: "Queen doet zijn uiterste best in Ahoy" en Sentimento.nl kopte met de tekst: Queen en Paul Rodgers laten Queen herleven in Ahoy.

Vakblad OOR schreef een recensie met een kop die anders doet vermelden namelijk: GEEN DODE PIXEL GARANTIE VOOR QUEEN  de goed stuk over het concert die niet zoals de kranten en andere "nieuws"sites klagen dat Queen zonder Freddie geen Queen is. Nee dit artikel is zoals een recensie moet zijn inhoudelijk gekeken naar het concert en alles wat er bij hoorde.

Op Youtube kan je menig filmpje vinden en hoop toch dat er zeer snel een bootleg beschikbaar komt, en de traditie is dat dit er zeker komt. Na afloop van het concert zag ik een aantal mensen lopen met een videocamera dus verwacht ook wel een dvd o.i.d. hiervan.
Mocht ik een bootleg hiervan vinden laat ik het zo snel mogelijk weten, maar hebben jullie al iets gevonden hoor ik het graag. 

Meer volgt….

Advertenties

14 gedachtes over “Ahoy Rotterdam het verslag

 1. Niet veel reacties op het concert, jammer.

  Maar wat moet je ook zeggen?

  Wat ik een opbaring vond was het geluid van de drie mannen op de achtergrond, Brian en Roger. Het klonk lekker. Het klonk goed. Klonk bijna als een volwaardige groep zo samen. Jammer dat de heren in R’dam minder los in de heupen waren tijdens ’39 dan ik van andere concerten had gezien.

  Paul was goed bij stem. Vorige keer was ik erg enthousiast over hem. Dit keer weet ik het niet. Duidelijk was of is dat het toch nog niet echt een groep is die er staat. Hij een wereld, een concert, Roger & Brian een andere wereld, een ander concert. Soms even samen, dat wel maar echt samen vond ik het niet.

  Ook leek het of hij het publiek niet in de hand had, niet naar zijn hand kon zetten. Hij zwaaide soms wat lam met zijn handje maar van dirigeren, overgeven, opzwepen was niets te bespeuren. Brian deed dit in Love of my life beter.

  Paul luisterde ook niet echt. Welk nummer was het ook weer… Borap? Het publiek zong uit volle borst en paff moest hij nog even een regel zingen. Het “momentum” was gelijk voor een deel weg. Jammer.

  Wat betreft de nieuwe cd. Ik denk dat de heren zich in de toekomst, als die er is, toch maar als Paul Rodgers and Friends moeten presenteren, desnoods als QPR – waar heb ik gelezen of gehoord dat zij zich intern al zo noemen? Dit had weinig met Queen te maken.

  Trouwens op maatschappelijke boodschappen van de heren zit ik niet echt te wachten. Hoe zat het met die befaamde “tongue in cheek”? Niets van gemerkt of was dat toch enkel en alleen de invloed van Freddie?

  Al met al, fijn dat ze er nog zijn. Fijn dat ze er waren dinsdagavond in R’dam. Mooie momenten, heerlijk meegezongen, prachtige lichtshow. Goed gedaan die catwalk met drumstel, fantastisch zelfs. Troubadouren met de mannen in ’39 was te gek.

  En toch en toch knaagt er iets. Het was geen band! Het waren twee grootheden die niet voldoende verweven waren, anders dan in 2005.

 2. Het concert was geweldig, maar dat mag na alle andere reacties hier wel duidelijk zijn.

  Iedereen was goed bij stem en wederom trok Paul weer regelmatig zijn heerlijke rock-strot open. De balans was goed binnen de groep en wij vonden dat ze een hechte eenheid vormden.

  Met respect voor Anja, vonden wij de groep dus wel staan. De show was zeer afwisselend, er gebeurde heel veel. Inderdaad speelde ze niet altijd samen, daar heeft Anja gelijk in, maar dat vonden wij juist wel charmant. De groepsleden gaven elkaar juist de kans om ook hun eigen ding te doen. De drumsolo van Roger, de gitaarsolos van Brian, de akoestische zang van Paul en zelfs de tijdelijke wederopstanding van Freddy, die met ongelooflijk veel respect werd neergezet. Wij vonden dat ze dus wel in dezelfde wereld speelden, of misschien dezelfde cosmos rockten. En zo je weet de Cosmos is groot.
  We hebben we Paul het publiek al beter zien opzwepen.
  Maar voor ons blijft dit hoe dan ook Queen & Paul Rodgers, dus laten ze zich alsjeblieft zo blijven noemen. Queen had altijd al maatschappelijke boodschappen dus geen punt voor ons.
  Alles was top, de lichtshow, de solos. Voor ons kan Queen op deze manier nog vele jaren en albums mee. Paul is volwaardig Queen en hopelijk blijft hij dit nog lang, want ik denk dat er geen betere zanger voor Queen is. We kijken nu al uit naar de volgende tour.

 3. Hoi Queenfans,

  Mozeskriebel wat een mooie cd die cosmos rocks en wat een weergaloos concert jl. 7 oktober in rotjeknor. Ik heb waanzinnig genoten en draai de cd al vanaf dat hij is uitgekomen minstens 1 keer per dag. Er mogen nog vele van dit soort albums volgen en het liefst gisteren.

  Groetjes van,
  Menno Vergunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s