I’m a PC


Je ken de Get A Mac reclames van Apple wel, 2 personen een een PC en de andere de Mac grappig gemaakt en vooral luchtig. Maar hier dacht Microsoft anders over om hun imago op te poetsen hebben zijn ook een reeks van reclames gemaakt.

Eerst waren er een reclame met daarin Bill Gates en Jerry Seinfel in de hoofdrol bij een schoenenwinkel maar deze had geen effect omdat niemand de reclame begreep. Toen kwam nummer 2 met dezelfde hoofdrol spelers, family guy was de naam en ook deze reclame deed niet wat het moet doen namelijk het imago oppoetsen.

Nu gaat Microsoft een andere richting op een directe aanval op Apple kan je wel zeggen maar niet met 1, niet 2 maar met 3 reclames probeer men dat te bereiken wat met de vorige niet gelukt is.

De reclames zijn beter dan die met Jerry Seinfeld en Bill Gates maar nog steeds weet ik niet waar Microsoft naar toe willen met deze reclames.

Maar dan komt het mooiste, Microsoft wil iets bereiken met deze reclames en zet alles op alles om hun doel te bereiken maar nu blijkt dat Mac’s met Adobe CS 3 nodig waren om die campagne vorm te geven. Een oplettende surfer kwam dit feit tegen in de metadata van afbeeldingen op de campagnesite van Microsoft.
Op zich is het heel gebruikelijk dat dergelijk grafisch werk op Mac’s wordt uitgevoerd. Microsoft zegt dan ook in een reactie op deze controverse:

“as is common in almost all campaign workflow, agencies and production houses use a wide variety of software and hardware to create, edit and distribute content, including both Macs and PCs.”

Toch is de ontdekking nogal pijnlijk voor de mensen in Redmond pijnlijk genoeg om de metadata te wissen in de hoop dit akkefietje snel vergeten gaat worden en niet door Apple opgerakeld wordt in een nieuwe Get a Mac commercial.

Maar dit is niet alles, de pc guy is in bezit van een iPhone zoals je kan zie op onderstaande foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s