Kan het nog dunner??


Heb je al een LCD of Plasma gekocht dan had je even moeten wachten, de LCd’s en Plasma’s zijn nu zo’n 20 cm dik maar daar merk je niks aan omdat hij in veel gevallen toch aan de muur hangt.

Al vanaf het begin is er een strijd gaande tussen de Plasmakamp en LCDkamp en met name de laatsten lijken meer terrein te winnen. In zo verre ik het weet is Panasonic en nog een bedrijf de laatste Plasmafabrikanten de rest laat onder licentie plasma’s maken of zijn over op LCD en niks anders.

Zo mag Panasonic de plasmaschermen maken voor Pioneer en laat nu Pioneer de top te zijn in plasma’s. Al met al lijkt het er dus op dat LCD zal gaan winnen.

Het grootste punt die het plasmakamp had was de echtheid van de kleuren, plasma heeft inderdaad mooiere en echte kleuren. Maar bij de duurdere LCD tv’s is dit al verledentijd en de ontwikkeling van de LCD gaat sneller.

Neem nu de nieuwste tv van Sony de KDL-40ZX1 dit scherm is maar 9,9 milimeter dit en mag zich daarmee de dunste HD-tv noemen en dat voor een 40inch tv.
In dit scherm zit LED-backlighitng en heeft een cantraratio van 3.000:1, beschikt over 1 HDMI-ingang. De rest van de poorten en in/uitgangen zitten in een basisstaion verwerkt.

En net als de laatste Sony Bravia-toestellen is ook de 40ZX1 uitgerust met 120 Hz MotionFlow. Deze techniek verdubbeld de standaard framerate van 60 Hz per seconde door een nieuw frame te creëren met de beeldinformatie van de vorige frame en de volgende frame. Dit betekent voor het menselijk oog dat ze overgangen van bewegend beeld veel soepeler in elkaar ziet overgaan.

Heb je nog geen nieuwe tv en je hebt er een nodig wacht dan even, op 10 november zal het uitkomen in Japan en de prijs valt omgerekend op zich nog meer namelijk €3000,- maar is wel 9,9 milimeter dik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s