Nieuwe kledinglijn FC Groningen


SInd een aantal jaren speelt de FC Groningen met shirts van het merk “Umbro”, maar dat gaat met ingang van seizoen 2008/2009 vernaderen. Vanaf het aankomend seizoen speelt de FC in hun eigen shirts onder de naam “Klupp Sportswear”.

nieuwe tenue thuisnieuwe tenue uit

FC Groningen maakt samen met NAC Breda en kledingfabrikant LNL Sportswear BV (LEGEA Nederland) deel uit van een nieuw op te richten Besloten Vennootschap (BV). Dit drietal is nog in gesprek met een andere Eredivisieclub als vierde deelnemer in dit nieuwe initiatief. Hét grote voordeel voor FC Groningen is dat er geen kledingpartner meer bij betrokken is en dat in deze nieuwe opzet de merchandise opbrengsten direct naar de club vloeien. En de seizoen- en clubkaarthouders van FC Groningen profiteren mee!

Het design van de shirts zal voor de thuis shirts nauwelijks afwijken, het bekende wit met groene balken zal blijven. Maar nieuw is dat de namen van de spelers op de rug komen en iedere zijn eigen shirt krijgt met een vaste rugnummer.

De uit shirts is een andere verhaal met een historische achtergrond, namelijk paars….

fc g uitshirt 1971/1972Het is dus een historische keuze geweest voor deze kleur, het allereerste thuisshirt van de FC na het GVAV tijdperk was dus paars. Dit was in het seizoen 1971/1972, en pas het seizoen er na werd het de bekende wit met groene shirts. De uit shirts zullen dus paars met groene balken worden om zo de herkenbaarheid van de tenues als FC Groningen tenue te vergroten.

Ook zal er voor de seizoenkaarthouders een unieke actie op gezet worden ter introductie van de nieuwe shirts.

Algemeen directeur Hans Nijland is enthousiast over het samen met NAC Breda ontwikkelde nieuwe initiatief.

“FC Groningen wil innovatief en vooruitstrevend zijn. Met het in huis halen van een eigen sportkledinglijn hebben we nog meer direct invloed op onze eigen tenues en – niet onbelangrijk – genereren we direct meer inkomsten uit merchandise artikelen. Voor onze seizoen- en clubkaarthouders is het ook goed nieuws, omdat wij de eigen gemaakte shirts voor een mooie actieprijs kunnen aanbieden.”

Bron: FC Groningen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s