Apple week


Dinsdag is het Appledag, momenteel worden er iedere dinsdag updates of andere nieuws omtrend Apple bekend gemaakt.

Zo is er momenteel voor de iPod Touch en iPhone de firmware 1.1.4 uitgebracht (upgraden via iTunes), en zijn de macbooks ook geupdate.

Maar er is nog weinig nieuws over de SDK het Software Development Kit van Apple die het mogelijk maakt programma’s van andere bedrijven op je iPod Touch of iPhone te zetten, en de komst van de iPhone in Nederland.

Afgelopen woensdag heeft Apple eindelijk duidelijkheid geschapen door de pers uit te nodigen voor een iPhone/iPod touch software evenement, 6 maart aanstaande op het hoofdkantoor in Cupertino. De uitnodiging roept echter meer vragen op dan antwoorden en doet vermoeden dat de SDK waar ontwikkelaars zo naar verlangen nóg langer op zich zal laten wachten.

apple event 08

Ook is er nog steeds geen nieuws over de komst van de iPhone in Nederland, het gerucht gaat dat tijdens dit iPhone/iPod touch software evenement de introductie volgt in Nederland.

Volgens de site “9to5mac” is er een kans dat de iPhone op dat evenement in Nederland wordt geintroduceert, letterlijk staat het volgende te lezen…

The timing seems right for more iPhone countries to be announced at the iPhone SDK event next week. Earlier we reported on Italy, Spain and Switzerland getting on board around the time of the SDK launch. Recent rumors have also included Rogers in Canada, O2 in Ireland and Tmobile in Austria and possibly in the Netherlands.

Momenteel is hij alleen in de VS, Engeland, Duitsland en Frankrijk te krijgen, er is al bekend dat de iPhone in Oostenrijk (via T-Mobile) en Ierland (via O2) is geintroduceert.

Een andere site meld dat eind maart de iPhone daadwerkelijk uit komt in Nederland, dit zal gaan gebeuren via T-Mobile een bron binnen T-Mobile heeft tegen All About Phones bevestigd dat de iPhone naar alle waarschijnlijkheid volgende maand op de Nederlandse markt is. Onduidelijk is nog welke prijzen hij precies zal gaan krijgen.

Volgens dezelfde bron is T-Mobile druk bezig met de voorbereiding voor de introductie, maar kon nog geen prijzen bekend maken.

Ook ik kreeg van een medewerker van T-Mobile te horen dat er het een en ander klaar ligt en dat de itroductie een kwestie van tijd is.

Kan je niet wachten tot de introductie luister dan van maandag 10 tot en met vrijdag 14 maart extra goed naar Radio Veronica. Hoor jij de realtone voorbij komen tijdens ‘Kicken Wordt Wakker!’, ‘Goud van Oud’, ‘Maat in de Middag’, ‘Somertijd’ of ‘Erwins AvontUren’? Bel dan razendsnel 0909 8090 (60 cpg). Kom je in de uitzending, dan kun jij de blits maken met je nieuwe iPhone, nog voordat ‘ie in Nederland op de markt is!

Dit geeft aan dat de introductie dichter bij komt.

iphone veronica

Een andere nieuwtje is dat volgens Apple niet vast staat dat het one-carrierstrategie zo blijft. Topman Tim Cook van het bedrijf vertelde investeerders deze week dat de ‘one-carrierstrategie’ wellicht in de toekomst zal worden verlaten, zo meldt AppleInsider.

Apple koos tot dusverre vooral uit prakische overwegingen voor de exclusieve contracten heeft gekozen. In de Verenigde Staten had Apple anders bijvooorbeeld verschillende soorten telefoonnetwerken moeten ondersteunen, het bekende GSM en het concurrerende CDMA.

Advertenties

Een gedachte over “Apple week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s