Nevland naar Fulham


Het is de 4e speler die dit seizoen FC Groningen verlaat, na Suarez (begin dit seizoen), Silva (een week geleden) en Lindgren (vandaag) gaat dus ook Nevland weg uit Groningen.

Nevland’s droomtransfer naar een ploeg in de Premier League in Engeland is dan eindelijk een feit Fulham is bereidt om €2,5 miljoen te betalen voor de 30 jarige speler die in FC Groningen  een cult status heeft.

Ook zal Groningen een bonus van €500.000,- als Fulham met Nevland in de Premier League blijft.

Het is dus leegloop bij Groningen, maar tot nu toe zijn er ook 3 nieuwe speler bij gekomen, bij het vertrek van Silva werd Sepp De Roover overgenomen  van Sparta Rotterdam. De 23-jarige Belg tekent in Euroborg een contract voor tweeëneenhalf jaar, met een optie op nog twee seizoenen.

Ook de 20 jarige Matias Cahais een linksbenige centrale verdediger wordt voor anderhalf jaar gehuurd van het Argentijnse Boca Juniors. FC Groningen heeft gedurende die periode de mogelijkheid Cahais voor een vastgestelde transfersom over te nemen.In dat geval zal de aanvoerder van het Argentijnse elftal onder 20 jaar een contract voor vier jaar tekenen in Euroborg.

Wie het vetrek van Nevland zal gaan compenseren is nog niet duidelijk wel zijn er gesprekken met Pierre Sodre. Deze 20-jarige Braziliaanse middenvelder traint vanaf maandag mee met de noorderlingen. “Onze intentie is om hem een contract aan te bieden”, aldus technisch directeur Henk Veldmate zondagavond.

Sodre speelt momenteel in eigen land voor Porto Alegre. Bij Groningen gaat hij wellicht Rasmus Lindgren vervangen, die mogelijk terugkeert naar Ajax. “Ajax is heel concreet”, aldus Veldmate.

Theo Janssen wordt daarnaast ook in verband gebracht met FC Groningen. De 26-jarige middenvelder draagt al sinds het seizoen 1998/1999 het shirt van Vitesse. Tussendoor speelde hij een half jaar bij Racing Genk.

Trainer Ron Jans van FC Groningen heeft een zwak voor de tweevoudig international. “Ik heb hem altijd al een goede voetballer gevonden. Maar verder is het nog wat voorbarig”, laat de oefenmeester weten.We zullen zien maar FC Groningen is wel druk bezig om versteerking te halen om zo Europees voetbal te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s