iPhone 3G in 2008


iPhoneHebben we in Nederland toch geluk, volgens AT&T-topman Randall Stephenson zullen het komend jaar verbeterde modellen van de iPhone op de markt komen met dus ook een snelle “3G” netwerkverbinding.

Apple zelf heeft hier nog geen officiele mededeling over gedaan, meer omdat de huidige 3G-chips teveel stroom zouden verbruiken.

Er werd door Stephenson geen prijzen genoemt omtrend deze ‘verbeterde’ iPhone.

Apple hult zich nog in stilzwijgen maar hoopt het de komende jaar ongeveer 10 miljoen iPhones te verkopen. Over de nieuwe verbeterde modellen doet het bedrijf al helemaal geen mededelingen om zo het beruchte “Osborne effect” te voorkomen.

Er is sprake van een  Osborne effect als mededelingen van een bedrijf omtrent toekomstige producten ertoe leiden dat consumenten hun aankopen van het huidige productaanbod uitstellen. De oorsprong van deze uitdrukking komt van de vermeende marketingmisser die door Osborne Computer Corporation in de jaren 80 gemaakt werd toen het de opvolger van de Osborne 1 aankondigde. Dit leidde tot een scherpe daling in verkopen, met als gevolg een inkomstenstrop die het bedrijf niet meer te boven kwam en uiteindelijk failliet ging
De iPhone is inmiddels aangekomen op het Europeese vaste land, in de UK, Duitsland en Frankrijk zijn de iPhones te koop en kan in Duitsland en Frankrijk zelfs officieel een geunlocked toestel kopen.

De Franse geunlockte versie kost €650,- , terwijl in Duitsland de iPhone gaat een abonnementloze iPhone voor €999,- over te toonbank.

Ook is Microsoft bezig om haar software aan te passen aan de iPhone, volgens de Mac-afdeling van Windows zal Office 2008 bijvoorbeeld Powerpoints presentaties in iPhone als in iPod formaat geexporteerd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s