1e Queensingel sinds 1998


Say It's Not true op cd Dat er al langer de ronde gaat dat er nu toch een nieuwe Queen album uitgebracht gaat worden is er nu weer een nieuwe ronde namelijk de eerste singel sinds 1998.

Morgen (30 november 2007) zal de singel “Say It’s Not True” opnieuw uitgebracht worden echter zal deze niet te vinden zijn in de winkels maar als download.

Deze nieuwe release van het nummer “Say It’s Not True” is speciaal bedoelt voor de Nelson Madela’s jaarlijkse concert 46664.

Het is geen publiekelijk geheim dat Queen en Paul Rodgers al langer aan het opnemen zijn en dat er een nieuwe Queen album in de maak is.

Sinds hun gezamelijke tournee in 2005 en 2006 zijn de heren al bezig met schrijven en opnemen, en zowel Brian May en Paul Rodgers zeggen hier over “Quietly Excited” te zijn.

Vanaf het begin van de 46664 campagne van Nelson Mandela zijn de heren van Queen al ambassadoren van dit evement voor het inzamelen van geld voor het onderzoek en voorlichting van AIDS/HIV. Op 1 december 2007 zal er weer een gehouden worden in Johannesburg Zuid Afrika.

Brian May, Roger Taylor en Paul Rodgers zijn druk bezig geweest om het nummer, die Roger Taylor speciaal voor deze campagne in 2003 geschreven heeft, opnieuw op te nemen. Uiteindelijk zal het als download aangeboden zijn en gratis ook nog.

Het nummer is ook te horen geweest tijdens de tournee in 2005 en 2006 en werd toen opgedragen aan Nelson Mandela.

Roger Taylor zegt hierover: “By making the song available for free, we hope to help Nelson Mandela with his campaign to get across the message that no-one is safe from infection. We have to be aware, we have to protect ourselves and those we love. The song follows the line of Mr. Mandela’s personal message: it’s in our own hands to bring a stop to this.”

Het laatste nummer die werd uitgebracht als Queensingle was “No-One But You” dit was in 1998 na de dood van Freddie Mercury. Hierop werkte John Deacon ook nog aan mee en werd opgedragen aan Freddie Mercury en Prinses Diana.

Ook zal van “Say It’s Not True” een video uitkomen deze zal zaterdag uitgezonden worden tijdens het concert en exclusief te downloaden via Queenonline.com,  46664.com, 46664global.com en Paul Rodgers.com

Meer over het 46664 concertenen de campagne zie de site van 46664.

Advertenties

7 gedachtes over “1e Queensingel sinds 1998

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s