We Will Rock You/We Are The Champions 30 jaar


Q10watcnlWe Will Rock You en We Are The Champions bestaat deze maand 30 jaar, beide zijn afkomstig van het uit 1977 album ‘News Of The World’.

We Are The Champions was de singel die gereleased werd op 7 oktober 1977 als de A-kant, terwijl We Will Rock You de B-kant was behalve in de VS daar was het een Dubble A-kant.

We Are The Champions, geschreven door Freddie Mercury, is een nummer die vooral gecorrespondeerd wordt bij grote sportevenementen.
En iedere Queenconcert na 1977 tot het laatste Queen concert (met Freddie) was dit de afsluiter met God Save The Queen.
Freddie zei ooit over dit nummer: "this was the most arrogant song i’ve ever wrote."

De videoclip van dit nummer werd geschoten in ‘The New London Theatre’ in oktober 1977 met als publiek leden van de Queenfanclub.
Na de opnames van deze video kregen de fanclubleden een kleine concert er na als ddank voor het geduld.

Der singel werd een wereldwijde nummer 1.

Q10watcnlbackWe Will Rock You daarin tegen was dus geen A-kant maar over al in de wereld een B-kantje behalve in de VS, het is geschreven door Brian May voor hetzelfde album.
Maar door de enorme airplay en vooral in de VS werd dit nummer daar als een dubbel A-kant verkocht.
Frankrijk was een ander verhaal hier was de singel wel als A-kant te koop, werd daar nummer 1. Uiteindelijk werd het weken later verstoten van die plek door We Are the Champions

Net als We Are The Champions is dit nummer steevast in de playlist te vinden bij iedere concert die Queen gaf tussen 1977 en 1986.
Meestal was de "fast version" van We Will Rock You een onderdeel van de opening vaneen concert zoals te zien is bij de DVD releases als Milton Keyness Live At The Bowl in 1982 en Rock  Montreal in 1981.

Ook dit nummer wordt vaak gespeeld bij grote sportevenemnten als de Superbowl in de VS als opwarmer en sfeerbepaler tijdens een wedstrijd. Maar dit nummer begon uiteraard in het hoofd van Brian May, na een show in Birmingham bij het verlaten van de buhne zong het publiek spontaat ‘You’ll Never Walk Alone’. Dit gaf Brian het idee om een nummer te schrijven die het publiek uit zich zelf kon zingen maar met de help van Queen.

Brian zei hier ooit over: ""They could stamp and they could clap and they could sing a chant … and it was about Rocking the World".

Bij welk concert dan ook en de bekende drum wordt ingezet, dan weet je gelijk wat je te doen staat als publiek de handklap en het meezingen wordt overal gedaan en nog steeds gebeurd dit bij andere artiesten zoals Robbie Williams tijdens zijn concerten uit 2003 en ook op de DVD ‘I Know What You Did Last Summer Live In Knebworth".

Er was een mythe dat het geschreven was terwijl Brian stompte op een piano, Brian zegt hierover: “Stamping on piano’s? Well, I never heard this rumour. It’s not true, no piano’s, sorry! No drums either, actually! Just stamps and claps and vocals. Oh, and a bit of raw guitar!”

De video is geschoten op een ijskoude dag in januari 1978 in de tuin van Roger Taylors huis op het laatste beetje film die overgebleven was na het schieten van een videoclip voor ‘Spread Your Wings" ook afkomstig van dat album.

Meer info zie link

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s