Australie wil Plasma’s en LCD in 2011 verbieden


Woon je in Australie dan heb je mischienin 2011 een probleem teminste als je in het bezit ben van een Plasma, LCD of een TFT scherm. De regering aldaar wil dit in 2011 verbieden omdat deze energieverslinders zijn.

De Australische regering is tot het wetsvoorstel gekomen nadat uit een onderzoek bleek dat energie-inefficiënte apparaten als plasma- en LCD-televisies populairder worden. Hoe groter en beter het beeldscherm is, hoe meer energie het verbruikt. En Australië wil juist dat zijn bevolking minder energie verbruikt.

Volgens de Australia Broadcasting Company (ABC) zal het merendeel van de HDTV’s niet aan de eisen van het nieuwe system voldoen. Zij zullen dus allemaal per 2011 verboden worden. Tim O’ Keefe, coördinator bij het Australian Digital Suppliers Industry Forum vindt dat de richtlijnen onredelijk zijn. Televisiefabrikanten kunnen nooit televisies die aan de richtlijnen voldoen bouwen voordat het systeem in werking treedt.

Tegen 2011 moeten de televisiefabrikanten zijn overgestapt van plasma en LCD naar minder energieverslindende technologieën als SED TV en OLED TV. Maar op dit moment verwarmt u nog de aarde zo gauw u uw flatscreen-tv aanzet.

Bron: PCMWeb 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s