Verstappen naar Spyker???


Spyker en Verstappen zijn in onderhandeling als testcoureur bij de Nederlandse renstal in de formule 1, teamdirecteur Michiel Mol werd verrast door Trust eigenaar Michel Perridon die met dit idee kwam tijdens de Spaanse Grand prix.

Zodra alle parijen tot een overeenstemming zijn gekomen zal Jos tijdens de GP van Belgie in het weekend van 14, 15 en 16 september meedoen aan de vrijdagtrainingen.

Het is tot nu toe niet meer dan een idee die goed is ontvangen bij het team, bij Verstappen en bij Perridon maar niemand wil of kan iets bevestigen.

Ook Albers ziet de komst van Jos wel zitten “Van mij mag Jos komen. Het is een prachtige kans om me te meten met een coureur die acht jaren Formule 1-ervaring heeft”aldus Albers

Met een jaloerse blik keek het Nederlandse team gisteren naar het feestje dat een deur verder, bij Super Aguri, werd gevierd. De Japanse stal, een filiaal van Honda, veroverde in het tweede seizoen via Takuma Sato al op eigen kracht een punt. Van de spectaculaire vooruitgang die Super Aguri afgelopen winter heeft geboekt, kan Spyker voorlopig slechts dromen.

Christijan Albers werkt zich, zo herhaalde hij gisteren in Barcelona, dagelijks een slag in de rondte om de Spyker F8-VII ook richting het middenveld te krijgen. ,,Ik ben als eerste op het circuit, ga als laatste weg en zit veel op de fabriek in Engeland. Ik doe alles om de auto te verbeteren, alleen zien de mensen dat niet altijd,’’ verklaarde de Larenaar.

Zelf heeft hij het gevoel dat het team stilaan ook progressie boekt. Toch moest hij collega Sutil, een nieuwkomer, ook in Spanje voorrang verlenen. In zowel de kwalificatietraining (Albers was furieus vanwege het ‘verkeer’ en het tijdstip waarop hij weer de baan werd opgestuurd, waardoor hij geen snelle ronde kon rijden) als bij het hoofdnummer.

,,Een team moet publiciteit scoren via sportieve prestaties. Maar goed, Spyker is nog niet zo bekend. Daarom begrijp ik wel dat Michiel wat dat betreft eerst ook een naam moet opbouwen. Ik vind het idee me te kunnen meten met iemand die acht jaar ervaring in de Formule 1 heeft machtig. Maar het gaat voor hem niet gemakkelijk worden,’’ zo waarschuwde Albers. ,,De Formule 1 van nu is heel anders dan vier jaar geleden.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s