Top 1000 en top 2000


Op 3 december is het zover: dan zendt Radio Veronica 7 dagen lang de Veronica Top 1000 Allertijden uit.

Het stemmen voor ‘Veronica’s Top 1000 Allertijden’ editie 2006 is vandaag van start gegaan. De hele dag door zullen artiesten, politici, sporters en BN’ers hun favoriete plaat bekend maken bij Radio Veronica.

Vanaf vandaag zullen  BN’ers als Ilse de Lange, Rita Verdonk, René van der Gijp en internationale sterren als Kim Wilde en Meatloaf hun favoriete plaat allertijden bekend. Vanaf deze dag tot en met 22 november kunnen ook de luisteraars van Radio Veronica hun stem uitbrengen op hun favoriete plaat via de site van Radio Veronica.

De Top 1000 Allertijden zal worden uitgezonden van 3 tot en met 9 december 2006.

Radio Veronica heeft een grote traditie op het gebied van hitlijsten. In 1968 startte het station met de ‘Top 100 Allertijden’, welke door muziekliefhebbers ook wel wordt omschreven als ‘de lijst der lijsten’. Inmiddels is het al de vierde keer dat de opvolger van deze lijst, de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ wordt uitgezonden.

Al jaren zijn de eerste 2 plekken “bewoont” door 2 toppers namelijk “Queen” met “Bohemian Rhapsody” en al tijden op nummer 1 het prachtige “November Rain” van “Guns N’ Roses”.

Het wordt tijd dat dit eens een keer omgedraaidt wordt dus mede fans stem de “Bohemian Rhapsody” naar de eerste plaats.

Het stemmen kun je HIER doen.

+++++++++++++++++++UPDATE (thanx Peter)++++++++++++++++++++

Naast de jaarlijkse Top 1000 op Radio Veronica is er natuurlijk de top 2000 op radio 2.

Wie wordt dit jaar de nieuwe nummer één? Jaren achtereen was Queen met hun ‘Bohemian Rhapsody’ de onbetwiste winnaar. Vorig jaar werd de ban gebroken door Boudewijn de Groot, met het nummer “Avond”.
Wat ik eigenlijk vreemd vond al jaren werd er door de DJ’s van Radio 2 geprobeerd om de “Bohemian Rhapsody” van de eerste plaats te verstoten en dit is vorig jaar gelukt met de “Avond” terwijl er andere klassiekers zijn die stukken beter is dat dit nummer.

In verband met zijn 60e verjaardag van Freddie (afgelopen september)is het natuurlijk wel weer tijd om de “Bohemian Rhapsody” weer op de eerste plek te stemmen, en stemmen kan je HIER vanaf 6 november doen.

Advertenties

6 gedachtes over “Top 1000 en top 2000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s