Moslimleider in Zanzibar tegen Queenfeest


Een groot strandfeest in Zanzibar ter ere van de overleden Queen-zanger Freddie Mercury moet worden afgelast omdat de in Zanzibar geboren rockster homoseksueel was, volgens de plaatselijke moslimleider die dit afgelopen donderdag gezegd heeft.

Volgens de man, Azan Khalid, heeft Mercury zich met zijn flamboyante levensstijl onislamitisch gedragen. Hij acht het beledigend voor de moslimgemeenschap in de archipel voor de kust van Tanzania om de zanger op welke manier dan ook met hen in verband te brengen. 

Een restaurant dat naar Mercury is vernoemd, wil begin september ter ere van zijn geboortedag een feest geven. Manager Simai Mohammed laat weten dat het feest gewoon doorgaat, maar Khalid spreekt dat tegen. Volgens Mohammed, net als de meeste inwoners van Zanzibar moslim, is het niet de bedoeling welke religie dan ook te beledigen. “Het is onze bedoeling het toerisme te bevorderen en Freddie Mercury kwam uit Zanzibar. Hij is deel van onze geschiedenis.” Mercury werd op 5 september 1946 als Farrokh Bulsara in Zanzibar geboren toen de drie eilanden nog een Brits protectoraat waren. Hij verkaste in 1964 met zijn ouders naar Groot-Brittannië om aan bloedige acties tegen mensen van Indiase of Arabische afkomst te ontkomen. Mercury’s ouders waren Indiërs van oorspronkelijk Perzische komaf.

Bron: Nieuws.nl (via Peter)

Advertenties

4 gedachtes over “Moslimleider in Zanzibar tegen Queenfeest

  1. Belachelijk die reactie van die moslimleider. Freddie is daar geboren!Alleen door hem is Zanzibar op de kaart gezet! Of iemand homo, blank, zwart is of een andere godsdienst maakt niets uit. Dat gaat hem niets aan zou ik zo zeggen. Freddie rules……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s