HitLegende “I Want To Break Free


Het is 1984. Een van de grootste bands ter wereld heeft net een nieuwe plaat gemaakt, en nu is het tijd om een videoclip te maken bij een van de singles van het album.

Titel:I Want To Break Free
Band/artiest:Queen
Jaartal:1984
Hoogste notering in de top 40:

Ideeën zijn er genoeg, zoals de band altijd genoeg ideeën heeft gehad voor clips. Ze zijn er immers beroemd mee geworden, want een clip van hen was altijd een hele belevenis. Het kon altijd mooier, grootser en pompeuzer.

Het ene wilde idee na het andere vliegt over tafel als ze met de regisseur overleggen. Maar ze komen er niet uit, zodat ze besluiten morgen verder te praten. Die avond zit de drummer met z’n vrouw wat te praten over de vergadering die ze hebben gehad. Zijn vrouw schudt haar hoofd. “Eigenlijk moeten jullie voor de verandering een heel simpele clip maken”, zegt ze. “Liefst eentje waar je nog een beetje om kunt lachen. Jullie zijn altijd zo serieus. Wat dacht je van dit idee..”, en ze vertelt haar man wat ze zouden moeten doen.

De drummer moet aan die woorden denken als hij ’s ochtends weer in vergadering zit. Hij vertelt aan de anderen wat z’n vrouw tegen hem had gezegd. Even is het stil, maar dan barst de zanger in lachen uit. “Dat is geweldig!”, roept hij. “Moeten we meteen doen! De mensen liggen krom voor de tv, wedden?!”.

Dat ideetje van de vrouw van de drummer wordt omgezet in een geweldige clip. Want hoe vaak zie je nou een band die een typisch Engelse gezin naspeelt in een clip? En hoe groot was nou de kans dat je hun zanger in een leren minirokje kon zien…? Dominique, de vrouw van Queen-drummer Roger Taylor, had kennelijk een neus voor goeie clips. ‘Want I Want To Break Free’ van Queen werd dankzij die legendarische clip een echte hitlegende…

© 2006 Veronica

Advertenties

3 gedachtes over “HitLegende “I Want To Break Free

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s