The Making Of A Night Of The Opera


Vandaag heb ik hem eindelijk de documentaire “The Making Of A Night At The Opera” een mooie dubbele DVD in een kartonnen hoes. Op de eerste disk wordt track voor track ingegaan over het ontstaan van het album d.m.v. nieuwe interviews met Brian May, Roger Taylor en producer Roy Thomas Baker aangevuld met archief interviews van Freddie Mercury en bijdragen van fotograaf Mick Rock, Aerosmith gitarist Joe Perry en Ian Hunter van Mott The Hoople om er maar een paar te noemen.

Ondersteund door live opnames, vooral van het Hyde Park concert in 1976, en diepgaande studio analyses geeft de DVD een prachtig beeld van het maken van deze succesvolle CD. Het is een interesante documentaire die in december 2005 ook al deels uitgezonden werd op Veronica. Als extra kun je door het aanklikken op de verschillende nummers meer te weten komen en wordt er dieper op in gegaan, met als bonus een live uitvoering van “Sweet Lady” van het gratis optreden uit 1976 in Hydepark wat me doet denken aan de DVD “Greatest Video Hits II” waar een stukje te zien was als bonus vanaf Milton Keynes en iedereen weet wat daar me gebeurt is.

Weet je het even niet (kan gebeuren) zie dan: LinkDus wie weet een release van de Hydeparkconcert zou wel leuk zijn een concert uit het begin periode.

Deze disk is in stereo dus niet in dolby 5.1 of DTS maar dat maakt voor een docu niks uit maar het is een echte aanrader. Op de bonus DVD bevindt het hele studio album geremixed in DTS surround sound en Dolby Digital Stereo, met de originele videos van “Bohemian Rhapsody” en “You’re My Best Friend”, nieuw gecreëerde visuals voor alle andere tracks. Iedere track is van commentaar voorzien dmv archiefmateriaal en nieuwe interviews met de vierleden van Queen en is hetzelfde als de cd/DVD release van dit album die uit kwam eind november 2005.

Conclusie een leuke aanvulling van je collectie en de docu is iets waar je graag naar kijkt en als fan heb je zoiets van… He dat wist ik niet.

Al met al een aanrader.

Advertenties

4 gedachtes over “The Making Of A Night Of The Opera

  1. Geweldige documentaire, alleen jammer dat die extra DVD met die clips, want die zat al bij de heruitgave van A Night at the opera. Jammer dus, een beetje geldklopperij, maar verder is de eerste DVD met de docu en extra’s prachtig. Ook erg mooi hoe ze over elkaar praten, en hoe ze elkaar waarderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s