Humor


Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in

Inbrekers knippen verkeerde kabels door: halve dorp wél, maar juwelier niet zonder telefoon

Gepubliceerd op 27 januari 2006, 17:08

Zuidwolde – Omdat ze er zeker van wilden zijn dat het alarm in de te beroven juwelierszaak niet af zou gaan hebben inbrekers donderdagnacht in een verdeelkast van KPN in het Drentse Zuidwolde zes dikke telefoonkabels doorgesneden. Het resultaat was niet helemaal wat de daders beoogden: het halve dorp zat zonder telefoon, maar in de juwelierszaak ging even later vrolijk het alarm af.

De daders dachten na hun actie via een achterraampje de juwelierszaak van de familie Dekker binnen te kunnen gaan maar werden afgeschrikt door het alarm. Daardoor moesten ze het pand verlaten zonder iets mee te nemen. Wel maakten ze voor 1200 euro schade aan deuren en een raam.
De schade voor de KPN is vele malen groter. Vier man waren tot vrijdagavond zes uur bezig om de juiste draden weer in de juiste kabels te krijgen. Volgens woordvoerder Caroline Ubachs van KPN zaten 274 aansluitingen door de actie de hele dag zonder telefoon. Daaronder een huisartsenpost, die direct is overgeschakeld naar een mobiel nummer. Ook twee lijnen van het gemeentehuis bleken dood, maar die konden worden doorgeschakeld naar de lijnen, die het nog wél deden. Supermarkt C1000 kon de hele dag geen gebruik maken van de pinautomaten. Sneu detail: in de naastgelegen Plusmarkt werkten de telefoons wél.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s