Minder oefenvluchten AWACS over Limburg???????????


Wat ik nu voor belachelijks gelezen, eerst een hoop geouwehoer over het onnodig kappen van een bos bij Schinveld in Limburg. Dit omdat er net over de grens een NAVO vliegveld zit waar AWACS landen.
Deze vliegtuigen met een schotel op het dak hadden last van de bomen en was gevaarlijk, dus het bos moest weg.

En wat denk je lees ik het onderstaand bericht op Telegraaf.nl

SCHINVELD – Achthonderd AWACS-oefenvluchten worden in de toekomst niet langer vanuit de militaire basis Geilenkirchen bij Schinveld uitgevoerd maar van andere vliegvelden. Op die manier kan de geluidsoverlast voor oostelijk Zuid-Limburg beperken. Die toezegging deed de commandant van de AWACS-basis vrijdag aan staatssecretaris Van der Knaap (Defensie).
Minder oefenvluchten AWACS over Limburg

De bewindsman maakte dit vrijdag bekend tijdens een werkbezoek aan Schinveld (gemeente Onderbanken). Nederland zal zich in NAVO-verband verder inzetten voor geluidsarme motoren voor de AWACS-radarvliegtuigen, hoewel mensen op korte termijn geen valse hoop moeten koesteren, waarschuwde Van der Knaap.

De achthonderd oefenvluchten bestaan onder meer uit doorstarten en het daarop volgende vliegen van ‘rondjes rond de kerk’ in Schinveld, aldus waarnemend burgemeester J. Zuydgeest. In totaal zijn er 3200 vliegbewegingen per jaar van AWACS, een kwart daarvan gaat dus weg naar elders. Nederland gaat op korte termijn met andere landen spreken of die bereid zijn een deel van de overlast van de AWACS over te nemen. Van der Knaap wilde niet zeggen of nu slapende militaire bases, zoals bij Roermond, daarvoor in aanmerking komen.

Van der Knaap wees er verder op dat geluidsarme motoren geen prioriteit hebben voor de meeste van de deelnemende dertien financiers van AWACS. “Nederland is het enige land dat voor vervanging van de huidige motoren pleit, maar Nederland draagt slechts bij in 3 procent van de kosten van AWACS”, aldus Van der Knaap. “Wij moeten met name Duitsland, dat een kwart betaalt, en de VS, die nog meer bijdragen, over de streep zien te halen.”

Van der Knaap kwam verder naar Schinveld om de verstoorde verhoudingen tussen enerzijds het Rijk en anderzijds de provincie Limburg en de gemeente Onderbanken weer te normaliseren. Er komt een commissie die het vertrouwen moet herstellen en moet onderzoeken waar knelpunten zitten, aldus Van der Knaap.

Verder praten Rijk, gemeente en provincie in februari over een nieuw meetnet in Schinveld, dat de overlast van geluid en fijnstof door AWACS in kaart moet gaan brengen.

Gewoon belachelijk, die burgermeester moet uit zijn eigen zak maar weer een nieuw bos plaatsten wat een eikel van een burgermeester en ben ik nog niet eens begonnen de bureaucratie van de ambtenaren van de NAVO. Stelletje eikels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s