ANOTO Sampler


Zoals ik al eerder melde wordt de cd “A Night At The Opera” opnieuw uitgebracht op een CD & DVD dit inverband met het 30 jarig bestaan.Om alvast warm te lopen is er een sampler gemaakt die je HIER kunt bekijken.De release datum zal 21 november zijn maar ik heb hem al zien liggen in Groningen en ga hem vanmiddag kopen, dus een review zal dit weekend hier te lezen zijn.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++UPDATE 20 november 2005

Zoals belooft mijn reccensie van deze CD/DVD.

De CD…

De cd is compleet geremasterd, het geluid is beter en zuiverde. Voor de rest geen veranderingen gewoon perfect.

De DVD…

De DVD is een ander verhaal voor het eerst hebben alle nummers van deze klassieker een videoclip wel of niet gemixed met oude concertbeelden. Het ziet er geweldig uit. Het geluid kan ik kort over zijn, een woord geweldig. Je kunt kiezen uit stereo of DTS net als de “A Night At The Opera” DVD-A die een aantal jaren geleden werd uitgebracht is het een geweldige ervaring om de nummers in surround geluid te horen.En zoals ik al zei is er voor iedere nummer een clip gemaakt behalve voor “Bohemian Rhapsody” en Your My Best Friend” aangezien deze officieel uitgebracht waren.

De nieuwe clips bij de nummers zijn goed gemaakt en geven een mix van oude concertbeelden en nieuwe beelden en een fotocollage. ’39 is hier een goed voorbeeld van. We zien dan ook schitterende oude beelden van austronauten gemixt met Brian die de zingt met beelden van de DVD “Return Of The Champions”.De bij behoordende beelden bij ‘Seaside Rendezvous’ is bijzonder goed te noemen. Hier wordt een soort jaren 20 beeld neergezet wat heel goed tot zijn recht komt bij dit De video van ‘Good Company’ bevat van die mooie oude zwart-wit beelden. De video van ‘Lazing On A Sunday Afternoon’ bestaat slechts uit foto’s van de band.De beelden tijdens ‘The Prophet’s Song’ zijn behoorlijk psychedelic te noemen en dat past prima bij de muziek. ‘Death On Two Legs (Dedicated to…’, ‘I’m In Love With My Car’ en natuurlijk ‘Love Of My Life’ worden vergezeld met opnames van diverse concerten zoals de beroemde en beruchte Hydepark concert ui 1976.En in de clip van ‘God Save The Queen’ zien we Brian op het dak van Buckingham Palace staan tijdens de opening Party at the palace, 2002 ter ere van het 50 jarig jubileum van de Koningin Elisabeth. De clip van ‘Sweet Lady’ bevat de hele Hyde Park ’76 performance, dus wie weet

Het audiocommentaar is zoals gezegd wel aardig interessant en de anekdotes zijn grappig., n soms leer ik ook weer eens wat: Zo wist ik niet dat Freddie ‘We Are The Champions’ al ten tijde van ‘Bohemian Rhapsody’ op papier had staan. Geweldig ook hoe Freddie iets probeert uit te leggen tijdens de video van ‘Seaside Rendezvous’ en maar niet op de titel van het banjo nummer op ‘A Night At The Opera’ kan komen (hij bedoelt natuurlijk ‘Good Company’).

 

Conclusie:

Deze collectors editie is absoluut een must om te hebben, zeer goed geluid, de beelden zijn geweldig en met de keuze uit stereo en DTS bedien je iedereen die je wilt. De kosten van โ‚ฌ25,- vind ik persoonlijk niet te duur aangezien het hier gaat over een DVD en een CD. Als je kijkt naar de beelden van Hydepark ’76 en Earlscourt ’77 heb ik de hoop dat dit ooit uitgebracht zal worden op DVD maar goed het blijft hopen, het kwaliteit is van dusdanige aard dat het niet onrealiastisch is om dit te denken.Dat ik er iets meer van had verwacht is mischien wel te verklaren, had er mischien een kleine docu bij gezien.

Er werd bijvoorbeeld vorig jaar een dicu op BBC uitgezonden die het verhaal achter de “Bohemian Rhapsody” weer gaf, ook komt er een docu “The Making Of A Night At The Opera” had dit ook wel op de DVD willen zien.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++UPDATE 26 november 2006

Foto’s Thanx to Harm

8 gedachtes over “ANOTO Sampler

 1. Jesse McCartney

  Amerikaans acteur en zanger Jesse McCartney werd geboren op 9 april 1987 in New York.

  Hij werd bekend door zijn rol in de soap ‘All My Children’, waar hij Adam Chandler Jr. speelde.

  Zijn muzikale carriรจre begon bij de boyband Dreamstreet, welke niet groot is geworden.

  In de lente van 2005 veroverde hij Amerika en ook Nederland met zijn single ‘Beautiful Soul’. Het nummer kwam op 16 april 2005 de Nederlandse Top 40 binnen. Ook in Amerika zijn al meer dan een miljoen exemplaren van zijn debuutalbum verkocht. Hij schreef trouwens drie van zijn albumtracks zelf!

  ff BeeTJ.. ๐Ÿ˜›

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s