Mijn vakantie in Duitsland


Hier even een klein verslagje van mijn vakantie samen met Roland, Hilda, Niky, Jessica en natuurlijk Mirjam.

We gingen dit jaar niet zo ver weg namelijk naar Lingerhahn Duitsland in de buurt van Koblenz op camping Am Muehlenlteich. Een camping met zwembad, darttoernooi, biergarten en meer activiteiten dus we hadden er zin in.

Na een aantal dagen wilden Hilda, Mirjam en Nikky toch wel weg en moet ook bekennen dat het een saaie camping was maar wel lekker rustig. Om 10 uur was het zo rustig dat je bang was dat ieder geluid al te veel was maar goed lekker rustig.

Na een dagje St Goar en opzoek naar een Aldi/Lidl (Maandag) en Koblez (Dinsdag) hadden we op woensdag besloten om de volgende dag te vertrekken naar Bollendorf naar camping Altschmiede. Dus de tent van Roland en Hilda werd alvast ingepakt want regen was op komst. Maar geen regen, wel onweer en hagel. Hagelstenen zo groot als kippeneieren die kregen we gedurende een kwartier op ons dak met een wind waar bij we bang waren dat de tent van mij en Mirjam de lucht in zal gaan.
Ook de tent van Nikky en Jessica had het zwaar te verduren.

Na 15 minuten was het tijd om de schade op te nemen, gelukkig was er niets met de tent van mij en Mirjam en met de tent van Nikky en Jessica gebeurd minder geluk hadden we met de auto’s. Nikky heeft allemaal putjes op zijn dak door de hagel en Roland’s linker knipperlichtkapje was kapot

Maar we hadden echt geluk als je ziet wat er gebeurde met verschillende voortenten, luifels en andere auto’s

Maar goed dat was voor ons met een sisser afgelopen, als je bekijkt dat het volgens de locale autoriteit een tornado was met een dode in Koblez en heel veel materiele schade.

Eindelijk het was donderdag en we gaan naar Bollendorf. Na een rit van 2 uur komen we aan op onze nieuwe camping met veel ruimte, waar we onze tenten lekker ruim op konden zetten en ook nog Femke en Nick op visite kwamen voor een weekend gezelligheid.

Natuurlijk moest er ook iets gedaan worden voor ons dartbord, aangezien er geen boom in de buurt stond moesten we zelf iets bedenken.

Hoe raar het ook klink weer hebben we een storm gehad te vergelijken met die van de dag er voor alleen zonder hagel (gelukkig)

Vrijdag een rustdag, en op zaterdag naar Bernkastel, een leuk plaatsje waar je de echt Duitse huisjes nog kunt zien. Erg gezellig en bij terugkomst even afkoelen in de riviertje waar je met een luchtbed kan laten afdrijven

Zondag was het weer een rustdag en het vertrek van Femke en Nick zodat we weer met zijn zessen zijn.

Maandag naar Luxemburg gegaan, dinsdag weer een rustdag en op woensdag naar Keulen.
Keulen wat een stad en de Dom is echt indrukwekkend. Ik heb gezocht naar kaartjes van de Queen musical We Will Rock You, Mirjam, Hilda en Roland hebben de Dom en met een treintje een toch gemaakt die ook naar de Chocolade fabriek ging en Nikky en Jessica hebben samen met mij geshopt.

Na een leuke dag in Keulen was het weer een rustdag op donderdag, aangezien dat in het weekend heel slecht weer was voorspelt met veel regen hadden we besloten om op zaterdag te vertrekken. Op vrijdag hebben we alles ingepakt behalve de tent van Nikky en Jessica plus spullen voor de volgende dag en de slaap spullen.

Zaterdagmiddag rond 3 uur kwamen we weer aan in Groningen, na een rit van 6 uur, incl. 1,5 uur pauze, en was de vakantie ten einde

Weer een jaar hard werken, om weer op vakantie te kunnen (Pula Kroatie )

Advertenties

Een gedachte over “Mijn vakantie in Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s