Spijkerman kwestie kost leden


Het rumoer rond de overstap van Jack Spijkerman naar Tien en het als gevolg daarvan stopzetten van Kopspijkers heeft de VARA tot dusver honderden leden gekost.

Verleden week maakte de presentator van het populaire Nederland 3-programma bekend dat hij wil verkassen naar Tien, de nieuwe zender van John de Mol. De VARA wil hem echter niet laten gaan en houdt hem aan zijn nog doorlopende contract.

Als gevolg van het conflict besloot de omroepleiding de resterende Kopspijkers-afleveringen van het lopende tv-seizoen niet uit te zenden. Honderden VARA-leden zijn daar boos over en zegden hun lidmaatschap op. Daarnaast zijn er ook steunbetuigingen voor de VARA-leiding. Omdat ook niet-leden reageren, al dan niet in positieve of negatieve zin, schat de zegsman dat de totale respons zeker duizend reacties bedraagt.

Deze week wil de VARA weer om tafel gaan zitten met Spijkerman en de bij het programma betrokken cabaretiers. Aangekondigde juridische stappen tegen Spijkerman zijn in afwachting van dat gesprek daarom nog niet gezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s