Hitlegende 6


Another One Bite The Dust – Queen

Vroeger deden sommige artiesten het nog wel eens: stiekem een verborgen boodschap op een plaat zetten die je alleen maar kon horen als je de plaat achterstevoren zou draaien. Niet dat veel mensen dat ooit deden, want hoe kun je nou een plaat terugdraaien? Maar een vette rel om een verborgen boodschap deed de verkoopcijfers van zo’n plaat altijd veel goed, waardoor sommige artiesten het maar al te graag deden. Maar dat zelfs een keurige band als Queen het ooit heeft gedaan, daar willen veel mensen niet aan. Toch gaat al jaren het gerucht dat zelfs Freddie Mercury en z’n mannen wel eens ondeugende teksten in hun nummers hebben gestopt, die je alleen maar achterstevoren kunt horen.

Wat dacht je van ‘Another One Bites The Dust’. Niks mis mee, maar sommige Queen-haters vinden het nummer veel te ver gaan. “Want”, zeggen ze, “Als je Another One Bites The Dust achterstevoren draait hoor je heel iets anders…”.
“It’s fun to smoke marijuana”, krijg je dan te horen.

Een nummer waarin wordt gezegd hoe lekker het wel niet is om een jointje te roken – dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat in 1980 nogal wat Amerikaanse radiostations ‘Another One Bites The Dust’ nog langer weigeren te draaien. “We kunnen onze luisteraars niet blootstellen aan dit soort teksten”, is de reactie van de stations. Alleen de vraag is natuurlijk… zingt Queen écht “It’s fun to smoke marijuana”? Is het allemaal maar toeval of zaten Freddie Mercury en z’n mannen stiekem te gniffelen toen ze deze truc uithaalden…?
Het zal altijd wel een echte hitlegende blijven….

Titel:Another One Bites The Dust
Band/artiest:Queen
Jaartal:1980
Hoogste notering in de top 40:14
Dit nummer vind je o.a. op ‘Greatest Hits’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s