De plaat en zijn verhaal: We will rock you


Het ging weer fantástisch vanavond. In de kleedkamer praat de band nog wat na over het concert. “Die fans zongen vanavond wéér alles woord voor woord mee”, zegt de gitarist. “Op een gegeven moment kon ik mezelf niet eens meer horen. En dat terwijl die nummers niet eens zo gemakkelijk zijn. Eigenlijk zouden we ze een cadeautje moeten geven, die fans. Gewoon, een simpel nummer dat zó makkelijk te onthouden is, dat iedereen het meteen kan meezingen of meeklappen, of je nou kunt zingen of niet”. Als ze een maand later de studio in gaan om hun nieuwe plaat op te nemen, heeft de gitarist zo’n nummer klaar.

Hij speelt het één keer voor en de drie bandleden vinden het geweldig – zo simpel, maar met genoeg effect. “Als de mensen dit live horen, gaan ze absoluut uit hun dak!”, roept de zanger. Die nieuwe plaat nemen ze trouwens op in een oude kerk in Londen. Op de grond liggen houten planken voor de akoestiek.

Maar de gitarist heeft een idee: als ze nou eens wat op die houten planken gaan stampen in plaats van de drums te gebruiken… dat zou een nóg beter effect opleveren. En dat doen ze. De bandleden, de technici en een paar toevallige voorbijgangers worden ingeschakeld om eens flink met hun voeten te stampen en in hun handen te klappen in die oude kerk. Als de gitarist dan ook nog een stevige gitaarsolo doet, is het nummer eigenlijk al klaar.

Dat nummer voor de fans heeft z’n effect: vanaf dat moment is ’t een van de klassiekers van de band. En dat terwijl het eigenlijk zo eenvoudig is…

De hitlegende die begon op die houten planken in die oude kerk, hoor je nog steeds bij allerlei sportwedstrijden. Zing, klap en stamp dus mee met Queen’s ‘We Will Rock You’…!

Titel:We Will Rock You
Band/artiest:Queen
Jaartal:1992
Hoogste notering in de top 40:7

Dit nummer vind je op ‘Greatest Hits’ .

Bron: Radio Veronica

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s