Hitlegende 4


Killer Queen – Queen

Ik neem je mee terug naar de jaren ’60. In een Engels stadje zit een jonge krullenbol de hele dag niks anders te doen dan… gitaar spelen. Want die jongen heeft een droom: hij wil gitarist worden.
Maar is er één probleem: hij heeft geen cent om uit te geven, en het enige gitaartje dat hij heeft is een oude ukelile.

Beter dan niks, natuurlijk, en dus tokkelt de jongen elke dag urenlang op de snaren. Maar eigenlijk wil hij méér. Een échte gitaar! “Als ik die niet kan betalen, bouw ik er zélf wel een!”, denkt hij bij zichzelf.
Z’n vader biedt hem aan te helpen met het in elkaar zitten van het ding. Samen gaan ze aan de slag. Het mag niet al te veel gaan kosten, dus zitten ze in het schuurtje achter het huis wat te rommelen met spullen die ze kunnen gebruiken. “Hier, misschien is dit wel wat voor de nek”, zegt pa als ‘ie wat afvalhout vindt. “Maar pa, dat is van de open haard die je vorig jaar hebt gesloopt!”, roept z’n zoon nog, maar volgens z’n vader is het prima hout. “Oerstevig”, zegt die.

Z’n zoon vindt nog wat andere spullen. Een stuk van een mes, een paar oude veren van een motor die in de schuur staat weg te roesten. Dan gaan ze aan de slag. De jonge gitarist heeft er eigenlijk niet veel hoop op dat die gitaar ooit goed gaat klinken, maar hij gaat toch door. Als de gitaar af is, gaat hij er meteen op spelen. En meteen hoort hij het unieke geluid van z’n gitaar. Zó uniek zelfs, dat hij nooit meer op een andere gitaar wil spelen. Ook niet als hij een paar jaar later rijk en beroemd is geworden met zijn eigen band – dankzij die unieke gitaar, met het hout van die open haard. Brian May van Queen bouwde op die manier met z’n vader aan z’n eigen hitlegende…

Titel:Killer Queen
Band/artiest:Queen
Jaartal:1974
Hoogste notering in de top 40:3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s