Hit legende 3


Radio Ga Ga- Queen

’t Zal een jaar of twintig geleden zijn. Roger, de drummer van een band, zit effe lekker thuis. Ze hebben er net een toer op zitten, en nu hebben ze een tijdje vrij genomen om wat nieuwe nummers te schrijven. Roger vindt ’t wel goed zo – een beetje met z’n vrouw en z’n gezinnetje lekker genieten van de lange vakantie.
En zo zit ‘ie er vandaag ook bij: hij ligt een beetje te luieren op de bank, terwijl z’n zoontje van twee in het hoekje van de kamer zit te spelen met z’n blokken.

Op de achtergrond staat de radio zachtjes aan. Dan loopt die kleine met z’n korte pootjes naar de radio toe. Net op het moment dat pa Roger ‘m wil waarschuwen dat hij daar niet aan mag komen, hoort hij z’n zoontje wat brabbelen. En verrek, hij weet dat dat apparaat een radio is, want dat hoort Roger ‘m duidelijk zeggen…. Plus nog wat gepruttel er na.

Roger moet er wel om lachen. “Ach, wat al die dj’s van tegenwoordig uitkramen is weinig méér dan dat gebrabbel van die dreumes”, denkt hij bij zichzelf.

Dan krijgt hij een ingeving: Als hij nou ‘ns die woordjes zou gebruiken voor een nieuw nummer… Snel gaat hij achter z’n keyboard zitten, en voor ‘ie het weet heeft hij het nummer af. De andere bandleden zijn meteen enthousiast zodra ze ’t horen.

En terecht, want het wordt een nummer 1-hit.

Dat onverstaanbare gebrabbel van dat kleine mannetje groeide uit tot een Top 1000 Hitlegende…. De legende van ‘Radio Ga Ga’ van Queen…

  • Nummer:Radio Ga Ga
  • Artiest/band:Queen
  • Jaar:1984
  • Hoogste notering in de top 40:1

Bron:

Advertenties

Een gedachte over “Hit legende 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s