Hitlegende 2


Bohemian Rhapsody – Queen

‘Jongens nog eentje, laat maar lopen die taperecorder!’ roept Freddie als hij de studio binnenstormt. Iedereen kijkt ‘m aan; ‘nee niet nog een keer’ roept een van hen baldadig. Zijn naam is Roy Thomas, de producer van het project.

Ze zijn nu al dagen bezig met één en het zelfde liedje en telkens als die eigenwijze zanger binnen komt stormen moet er weer iets extra’s in. Roy besluit Freddie er over aan te spreken. ‘Fred luister, we zijn nu al dagen bezig met alleen jouw stem… ik geloof dat we al iets van 175 verschillende takes van je hebben… en we hebben maar 24 sporen op onze bandrecorder…’. Freddie moet ervan lachen en vindt dat Roy zeker gelijk heeft, maar vervolgt dan snel dat hij er nog een paar Galileo’s in wil gooien. ‘Wacht maar’ roept ie enthousiast, ‘het nummer wordt er echt beter van!’

Een take of vijf later is het nummer dan eindelijk klaar. Of nou ja, klaar… het kost Roy Thomas en z’n mannen daarna nog dagen om al die losse ‘takes’ goed af te mixen. Gelukkig maar, want door al die moeite groeide de song uit tot een van de grootste Hitlegendes ooit. Bohemian Rhapsody. Groot geworden dankzij het bijna dwangmatige perfectionisme van Freddie Mercury.

Nummer: Bohemian Rhapsody
Artiest/band:Queen
Jaar:1975
Hoogste notering in de top 40:1.
Bron:

Advertenties

5 gedachtes over “Hitlegende 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s