De plaat en het verhaal: Innuendo


Innuendo – Queen

Zolang de zon hoog aan de hemel staat en de woestijnen uit zand bestaan. Zolang de golven vanuit zee het land op stromen. En zolang de wind blijft waaien, de sterren blijven stralen en de regenbogen blijven schijnen. Al die tijd zullen wij mensen toch proberen nét een stapje verder te gaan, ook al draait de wereld gewoon door.

We blijven proberen om nét die éne brug te ver te gaan, op zoek naar het geluk, of naar wat dan ook. Het is iets waar we ons hele leven zoet mee zijn. Want we dénken wel dat we keurig in harmonie leven met elkaar, ongeacht ras, geloof of kleur. Maar ondertussen worden we al eeuwenlang beheerst door pure gekte en pure afgunst. Veroorzaakt door traditie, bijgeloof of valse godsdiensten.

Daarom blijven we het maar proberen. We blijven op zoek naar dat ene doel, dat opperste geluk. Het is een gevaarlijk evenwicht tussen ons gewone leven en onze dromen. En toch blijven we op zoek, voor de rest van ons leven. Ik vraag me dan wel eens af, of we onszelf niet gek maken. Maar wat moeten we anders. Moeten we maar gewoon stil blijven zitten en niet onze grenzen verkennen? We moeten eerst onszelf leren kennen. Als iedereen nou eens zijn masker af zou gooien en zichzelf wat meer open zou stellen voor de ander, dan hadden we al een goed begin.

De zoektocht naar geluk begint bij jezelf. Probeer het maar, en je zult zien dat je dromen vanzelf wel uitkomen. Pas dan kunnen we echt een evenwicht vinden voor een gelukkig leven…

Nummer: Innuendo
Artiest/band: Queen
Jaar: 1991
Hoogste notering in de top 40: 4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s