Queen biografie 5 : 2001 tot nu


2001 – 2003
2001 was een rustig Queenjaar, althans, voor de fans. Brian en Roger werkten beiden hard aan de Queenmusical WE WILL ROCK YOU, die op 12 mei 2002 in het Londense Dominion Theatre in première ging, en aan de ultieme Queenbox(en) samen met Queen-archivist Greg Brooks (die ook de Freddie box samenstelde).
Deze box(en) worden niet eerder dan in 2004 verwacht.

Op 24 november 2001 traden Brian en Roger (met vele gasten) op voor een uitzinnige groep fanclubleden.
Dit concert, een in memoriam om te herdenken dat het inmiddels 10 jaar geleden was dat Freddie Mercury overleed, werd door de Engelse fanclub in het Londense Hackney georganiseerd.
Als promotie voor de musical werd Nederland op 30 april 2002 ineens verrast met een optreden van Brian en Roger (met vele gasten) op het museumplein in Amsterdam.
Begin juni 2002 traden zij nogmaals op tijdens het Jubilee Concert voor de Engelse koningin Elizabeth in de tuinen van Buckingham Gardens. Dankzij deze optredens is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst weer een tournee gedaan zal worden, want beide heren hebben de smaak weer te pakken.
Een hoogtepunt was de opening van de show door Brian May die vanaf het dak van Buckingham Palace het Engelse volkslied "God Save The Queen" speelde!
Ook werd dit jaar de DVD Greatest Video Hits 1 (met enkele "nieuwe" videoclips) uitgebracht.
In 2003 was de premiere van de Musical We will rock you in Melbourne en Madrid. Brian en Roger houden zich beiden intensief bezig met de audities voor deze voorstellingen, want zij willen niet dat de musical in welke zin dan ook onder doet voor de Engelse productie. In Engeland is de musical een dusdanig enorm succes, dat de voorstellingen voorlopig tot januari 2004 gepland staan.
Tevens werd in 2003 de DVD Live at Wembley 1986 en Greatest Video Hits 2 uitgebracht.

2004

In 2004 wordt er weer een DVD uitgebracht, Live at the bowl genaamd is een optreden uit 1982 die is opgenomen at the Milton Keyness Bowl.In november dit jaar wordt Live Aid officieel op dvd uitgebracht, en de musical We will rock you opend zijn deuren in Keulen en Las Vegas.
In November kwam de droom van iedere Queenfan uit, tijdens een interview bij ZDF zegt zowel Brian May als Roger taylor "We’ve decided we’re going to do a Queentour. We’re touring in Deutschland and Europe this spring."  of te wel ze gaan weer touren met Paul Rodgers als leadzanger en zonder John Deacon.
De tournee zal Europa aan doen in 2005 en wie weet langer.

2005

In maart barst het Queengeweld na 19 jaar weer los met een optreden op het 46664 concert in Zuid Afrika, om op 28 maart de echte opening te doen in Londen’s Brixton Academie. De Heren doen 2 keer Nederland aan op 26 april in het Ahoy in Rotterdam, die in 8 minuten uitverkocht was, en op 10 juli in het Gelredome in Arnhem.

Het was een zo groot succes dat er ook een aantal concerten in Japan en de VS volgden, ook werd bekend dat er een DVD komt van deze tour als promotie van het Queen + Paul Rodgers Tour 2006 die door de VS en Canada gaat.
Deze DVD Return Of The Champions is eenregistratie van het concert die in Sheffield gehouden werd.

Ook gaan er geruchten dat er een nieuwe Queen album uit komt, de geruchten werden sterker en sterker.

2006

Ook de tournee door de VS en Canada is een groot succes met als grote verrassing het nummer "Take Love" geschreven door Paul Rodgers tijdens de tournee in Europa.
Ook nu blijven de geruchten sterk en wordt uiteindelijk bevestigd door Brian May, Roger Taylor en Paul Rodgers, die waarschijnlijk geholpen wordt door John Deacon.
En nu zijn er weer de sterke geruchten dat er een nieuwe tournee komt om de cd release te ondersteunen.

2007

Een rustig jaar weinig nieuws maar veel geruchten die ook door de heren zelf in de wereld eholpen wordt, Paul Rodgers is op tournee als solo artiest en doet in juli Weert aan.

In Oktober komt dan een nieuwe DVD/CD uit, het is een concert uit 1981 in Montreal die al eerder op DVD was verschenen maar niet een officiele Queen release is, de DVD "We Will Rock You" was altijd eendoorn in het oog van Brian May en aangezien zei niet de rechten van dit concert hadden kon hij er niks aan doen. Nu de rechten van Queen zijn is er meteen werk van gemaakt om er een officiele release van te maken.
Ook is er nog steeds een gerucht van een nieuwe tournee, de nieuwe album laat nog op zich wachten.

Advertenties

Een gedachte over “Queen biografie 5 : 2001 tot nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s